Tämä menee aamupalana, välipalana, eväänä, lounaan korvikkeena, lähes milloin vain ja missä vain. Mikä se on?
No se on onigiri (おにぎり). Jaa, että mikä? No lyhyesti selitettynä se on kuivattuun levään, noriin, kääritty riisipallo, jonka sisältä löytyy sydän täynnä kultaa. Kulta on tässä tapauksessa syötävää ja voi olla kaikenlaista tonnikalan, lohen ja umeboshin väliltä. Muun muassa erilaiset tsukemonot eli pikkelsit ovat yleisiä. Eikö kuulostakin herkulliselta?
Jos joku nyt pohtii, että mitä tuo umeboshi on niin se on japaninaprikoosista valmistettu hapan hedelmäsäilyke. Monesti luullaan, että umeboshi on luumusta, mikä johtuu käännösvirheestä. Umeboshi on kuitenkin yleinen ruoka-aine Japanissa, etenkin näissä onigireissa, mutta myös sellaisenaan riisin päällä. Sillä on myös sanottu olevan terveysvaikutteita, mm. verenpaineeseen se vaikuttaa myönteisesti.
Näiden kääröjen helppoudessahan on parasta se, että niiden hinta ei päätä huimaa. Yleensä se pyörii 100-150 jenin väillä eli siinä euron tietämillä. Sen lisäksi itselleni ainakin yhdestä tällaisesta lähtee nälkä. Niin ja sitten näissä on vielä sekin hyvä puoli, että niitä on helppo tehdä itse.
Loppuun voisikin vinkata, mistä voi katsoa mallia jos luovuus eväslaatikon täyttämisessä alkaa uupumaan. Ideoita löytyy täältä.
Hyviä ruokanautintoja jokaiseen talouteen ja jokaiseen ruokailuhetkeen!
3 kommenttia:
Kuulostaa herkulliselta. En ole koskaan maistanut, mutta varmasti tutustumisen kohde, kunhan pääsisin joskus käymään Japanissa. Pidän kylläkin kalaruoista. :)
Näyttää hyvältä :) Ja varmasti terveellisempää kuin täkäläinen perusvälipala makkara.
Ja tuo linkkaamasi sivusto näyttää erittäin mielenkiintoiselta. Taidanpa tutustua siihen tarkemmin.
Pihla,
On kyllä herkullista ja ehdottomasti maistamisen arvoista jos tarvitsee välipalaa.
Heli,
Hyvä jos löytyi ideoita. Täällä kyllä näkee aivan ihania eväslaatikoita välillä. Äidit todella panostavat.
Ja tosiaan näitä kun tekee itse niin tietää myös sen, että mitä se oikeasti pitää sisällään.
Lähetä kommentti