2013-07-20

Näkkäriä

Oli tulossa ystäviä käymään ja jäämään ihan yöksi. Vähän ruokavaliosta kysellessäni sain vastauksen, että maidotonta ja gluteenitonta noudatetaan pääsääntöisesti. No, onneksi siinä oli tuo lisäys pääsääntöisesti, vaikka siitä jo meni pasmat sekaisin. Eihän meillä ole mitään gluteenitonta, kun mun pravuuri on ne aamun tuoreet sämpylät!!!

No hätä ei ole tämän näköinen, vähän näkkileipäreseptiä kun muuttaa niin siitä syntyy helposti gluteeniton versio.


2dl mantelijauhoa
2dl hirssihiutaleita
2dl riisihiutaleita
2dl auringonkukansiemeniä
2dl kurpitsan siemeniä
2dl seesaminsiemeniä
1dl pellavansiemeniä
suolaa
~6dl vettä

Sekoitetaan kaikki ainekset keskenään ja annetaan turvota. Siitä sitten muovaillaan itselle mieleisiä näkkileipiä. Voi myös levittää pelillisen, mutta silloin kannattaa muistaa paloitella 15-30 min. uunissa olon jälkeen. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja laita näkkäripellilliset uuniin. Paista 45 min. Pidä uuninluukkua pikkiriikkisen auki tai availe luukku päästäksesi kosteuden ulos. Laske lämpötila 100 asteeseen ja paista vielä n.30 min. Anna jäähtyä ja nauti.

Ei kommentteja: