2015-05-22

Matkakuume


Kun viimeksi tänne kirjoitin matkasta Pariisiin, jonne matkasin valtavan mahan kanssa ja yllätyin kuinka hyvin sitä jaksoikaan kävellä ja ihmetellä kaupunkia. Nyt tilanne on muuttunut. Valtava maha on pienentynyt ja tilalle on tullut suloistakin suloisempi reissaajan alku. Ensimmäinen reissumme tapahtui hänen ollessa kahdeksan viikon ikäinen. Sateisena päivänä lähdimme liikkeelle vain 40 minuuttia aiottua myöhemmin ja saavuimme Lontooseen siitä reilun tunnin kuluttua. Suuntanamme oli Suomen suurlähetystö.

Jännitin matkaa aika tavalla. En varsinaisesti itse junamatkaa vaan metroa ja kaikkea lastenhoitoon liittyvää. Enkä varmastikaan olisi selvinnyt kaikesta yhtä helposti ellen olisi lähtenyt kantoliinalla liikkeelle. Kantoliinan käyttö on ollut ehkä paras päätökseni lapsen syntymän jälkeen. Jännitys oli kuitenkin turha, koska lapsi käyttäytyi paremmin kuin hyvin nukkuen lähes koko päivän kantoliinassa ja lounaalla hän killitti kantoliinastaan ja kertoi oman positiivisen mielipiteensä päivän touhuista. Metrossa ihmiset olivat ihan superystävällisiä ja tarjosivat istumapaikkaa useammin kuin ehdin kieltäytyä. Ja löysin myös lastenhoitohuoneen läheltä lähetystöä sijaitsevasta tavaratalosta Peter Jonesista. Siellä sujui syöttö rauhallisessa ympäristössä sekä vaipan vaihto. Olin varautunut hoitamaan molemmat suurlähetystöllä, mutta olihan tämä kaikkien kannalta mukavampi vaihtoehto.

Ja mikä parasta! Reilussa viikossa on hänen passinsa täällä ja pääsemme varaamaan matkoja ja hoitamaan äidin matkakuumetta. Kesäksi onkin reissuja buukattuna ainakin Puolaan, Espanjaan ja tietenkin Suomeen. Ja taidetaan jotain pienempiä reissuja tehdä Englannissakin. Ainakin Lontooseen tekisi mieli lähteä heti uudelleen, niin hyvin meni ensimmäinen reissu sinne!


Nyt sitten otetaankin mielellään vinkkejä vauvan kanssa lentokoneessa matkustamiseen. Mahtaako olla ihan toivoton yritys lähteä muutaman päivän reissulle pelkillä käsimatkatavaroilla...niin olen kuitenkin nyt tämän ensimmäisen reissun suunnitellut.

3 kommenttia:

Sugar kirjoitti...

Paljon onnea uudesta perheenjasenesta! :) Varmaan riippuu lentoyhtiosta riittaako pelkat kasimatkatavarat. Itse olen lentanyt vauvan kanssa ainoastaan pitkia reissuja eli Atlantin yli useamman kerran, mutta silloin vauvalle sai ottaa matkustamoon mukaan oman kassinsa, missa oli hanen matkalla tarvitsemansa tarvikkeet.

moonangel kirjoitti...

Kiva kuulla kuulumisia pitkästä aikaa!

Uusi Aamu kirjoitti...

Sugar,
Kiitos :) Ryanairilla mennään ja niilläkin sai ottaa vauvalle oman kassin minkä takia ajattelin, että käsimatkatavarat riittänee ja kun kyse kuitenkin on lyhyestä reissusta.

moonangel,
Hauska kuulla, että ilahdutti.