2015-01-29

Viimeinen päivä Pariisissa

Kun sunnuntai koitti pyrimme lähtemään liikkeelle suht ajoissa. Tiesimme tosin, että metroa olisi pakko käyttää, koska illemmalla pitäisi ehtiä junaa. Päätimme nauttia aamiaisen hotellissa, joka olikin hyvä valinta. Pääsi hyvin liikkeelle ja pystyttiin nauttimaan hotellihuoneen lämmöstä aavistuksen pidempään.

Olimme päättäneet suunnata ensin Eiffel tornia katsomaan. Ylös ei lähdetty kiipeämään koska keli ei ollut kovin kirkas ja koska kaikki muut ylöspäin menijät. Se mikä yllätti oli tornin paksuus. Jollain tavoin aina kuvissa se näyttää kovin sirolta ja ohuelta. 

Sieltä suuntasimme jälleen yksien joulumarkkinoiden kautta Saint-Germain-des-Pres:n alueelle. Eipä meillä kummempia tavoitteita ollut, kunhan saataisiin hyvää ruokaa ja päästäisiin käymään Hugo & Victorin herkkukaupassa.  Vihiä tästä suklaa/macarons-taivaasta sain In my ballerines-blogista.  Ja vaikka ajattelinkin, että jos vähän vain macaronseja saisi kotiin vietäväksi kun ne kuulemma ovat Pariisin parhaimpia niin eihän niitä kiiltävä pintaisia suklaita vain voinut ohittaa. Päätettiin, ettei muita herkkuja joulun ajalle tarvitse ostaakaan. Puoti löytyy osoitteesta 40 Boulevard Raspail, 75007 Paris.Sen lisäksi käytiin myös Pariisin vanhimmassa tavaratalossa Le Bon Marchessa ja kyllä kannatti. Sieltä löytyi juuri se ripsiväri, jota mistään muualta ei löytynyt eikä ole tullut Englannissakaan vastaan. Muuten sieltä ei muuta tullutkaan kotiin kannettavaksi paitsi inspiraatiota. 

Tosin koko matkan ajan pää täyttyi ideoista ja ajatuksista. Ranskalainen tyyli ja ympäristö saivat aivoni piristymään jollain lailla harmaan oloisen syksyn jälkeen. Viime vuoden aikana vierailin Ranskassa kolmesti. Vaikka tahti ei ihan samana säilyisi tulevaisuudessa (koska maailma on täynnä maita ja paikkoja, joissa haaveissani jo vierailen), en usko Pariisin vierailun jäävän tähän kertaan. Taisi se viedä palan sydäntäni näiden päivien aikana...

Ei kommentteja: