2011-02-20

Yoyogi puisto (代々木公園)

Yoyogi puisto on yksi Tokion suurimmista ja varsin usein lämpimimmillä ilmoilla sinne tulee itsekin pistäydyttyä. Varsinkin kun haluaa ulos, mutta ei varsinaisesti kaupunkiin ja kun aika ei riitä kauemmas lähtemiseen. Tietenkin tähän vaikuttavana tekijänä on puiston sijainti. Asemista lähimpänä se on Harajukua, mutta myös Shinjukun ja Shibuyan asemilta sinne on kävelymatka.

Puistoon kertyy varsin usein etenkin viikonloppuisin varsin paljon ihmisiä viettämään aikaa ystävineen tai perheineen. Toiset heittelee frisbeeta, toiset potkii palloa, toiset lennättää lennokkia, toiset viettää piknikkiä, toisinaan ryhmä nuoria kisailee erilaisten kisojen merkeissä, joku treenaa soittamista, toinen taas on jo vakuuttunut taidoistaan ja esittelee sitä jo muille. Mikä vain on mahdollista.

Jos kaiken sen vihreyden keskellä unohtaa olinpaikkansa, niin siitä muistuttaa puiden takaa kohoavat pilvenpiirtäjät.

6 kommenttia:

Vihreatniityt kirjoitti...

Minua Lontoossa asuessa vaivasi, että puistoon piti ensin ajaa autolla ja sitten etsiä parkkipaikka. Sielläkin siis "matkustetaan" puistoon, jossa kuvien mukaan ei olla ihan yksin.

Uusi Aamu kirjoitti...

Periaatteessa täällä on kyllä lähempänäkin vähän puistomaista, mutta ne on sen verran pieniä tai vähänurmisia, että ei niissä oikein niin viihtyisää ole. Onneksi täällä aika vähän ihmiset käyttää autoja. Julkisia sitten sitäkin enemmän.

Vilijonkka kirjoitti...

Mutta siis miksi noilla pojilla on rintaliivit? Muotia?

Uusi Aamu kirjoitti...

Vilijonkka,
Siis no sitä minäkin mietin silloin. Kuvat on otettu sillon ekana kesänä, eikä niitä ole sen jälkeen näkynyt. Ehkä se oli noiden poikien joku kokeilu. Toisaalta mistä mä tiedän mitä niillä kaikilla on paitojen alla :)

Elegia kirjoitti...

Olen käynyt tuolla puistossa. Tarkoitukseni oli etsiä cosplayereita, koska he kuulemma kokoontuvat sinne sunnuntaisin. Aika laihaksi jäi saalis. Kenties olin väärässä osassa puistoa :D

Uusi Aamu kirjoitti...

Elegia,
Juu tuo puistohan on valtava! Ensin en minäkään löytänyt sinne minne piti. Cosplayereita saattaa tavoittaa myös siitä puistosta Harajukun suuntaan ja sieltä Harajukusta.