2011-02-19

Nuudeleita ja vihreää kolaa

Japanissa syödään paljon erilaisia soppia ja erityisesti nuudelisoppia. Niinpä sitä itsekin ajoittain eksyy ryystämään sitä nuudelia siihen paikallisten viereen...mä en kyllä vielä osaa.

Soppia on tyyppiin raamen, joka tulee käsittääkseni Kiinasta. Siihen kuuluu pääpiirteissään nuudeleita ja possun viipale. Ja se pitää syödä ryystäen kovalla äänellä. Se on merkki siitä, että se on hyvää. Yleensä paikalliset ovat syöneet oman annoksensa siinä kohtaa kun itse vasta puhaltelee ekaa annosta ja varovasti näykkäilee, kuumaahan se soppa on.


Sitten on tsukemenit. Joissa sisältö on jokseenkin sama, mutta ne tulee erikseen. Siis soppa, lihat ja nuudelit. Yleensä soppa on kuumaa ja nuudelit ja liha kylmää, pystyy syömään siis suht rivakkaa tahtia. Tämä vasta herkkua onkin. 

Nämä on ruokalajeja, joita harvemmin saa mistään kasvisversioina. Ainakaan ympäri vuoden. Mutta tänään jälleen kerran todettiin, että ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan, koska tällainen tsukemen paikka, josta löytyi myös kasvis"täytteillä" löytyi aivan kulman takaa.Vegeateriaksihan tätä ei voi kutsua, koska onhan tuo soppa kuitenkin tehty (tai ainakin maustettu) lihasta. Mutta oli se vaan huisin hyvää. 

Kotimatkaa vauhdittikin vihreä kokis. Kuulemma on tehty hedelmistä, väriaineeton, kofeiiniton sekä säilöntäaineeton. Ei kehoin Cola-tekstiä kantava juoma.Ei kommentteja: