2011-02-15

Viisi senttiä


Eilisen päivän lunta satoi taivaan täydeltä ja niin tiheään, ettei kovin kauas näkynyt ikkunasta katsoessa. Tänään heräsin kolaus ääniin. Maassa oli se luvattu viisi senttiä lunta!
Pyrin saamaan itseni siihen kuntoon, että pääsisin sitä valkoista ihanuutta ihastelemaan muualtakin kuin parvekkeelta. Vielä ei uskalla kauemmas mennä.
Viime talvelta muistan näyn, jossa jalkakäytäviä putsasi vanha mies harjalla ja rikkalapiolla...siis putsasi sitä lumesta. Herttaista. Nyt kuulin, miten lapset innoissaan huutavat ulkona, että on satanut lunta! Sekin on herttaista. Miten mahtaa olla liikenne, viime vuonna oli kaikki ihan ymmällään eikä oikein mikään toiminut.
Onneksi kotoa löytyy kokista ja kaakaota, sekä puikot ja lankaa :) On siis energian vallatessa pientä tekemistä :) Kyllä se taas tästä.

PS. Hei tietääkö kukaan hyvää antiikkiliiketta Helsingissä? Eräs paikallinen tuttavuus on lähdössä käymään ja olisi kiinnostunut käymään.

4 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Siellä lumi onkin varmasti tosi eksoottinen kokemus, vai mitä? Tykkään kovasti näistä kaupunkikuvista.

Uusi Aamu kirjoitti...

Juu, tuntuu se olevan. Paitsi niille, jotka tulee vähän pohjosemmasta, Hokkaidosta puhumattakaan. Musta se on jotenkin niin sööttiä, miten ne innostuu tästäkin :) Tosin muistan yhden taiwanilaisen tytön olleen niin innoissaan lumesta nähdessään sitä ensi kertaa täällä, että juoksi ulos ja liukastui. Voi se innostuminen siis olla vähän vaarallistakin tottumattomalle.

Vihreatniityt kirjoitti...

Pitää aina itseään muistutta, että Japanihan on talviurheilumaa!

Uusi Aamu kirjoitti...

No niinhän se kai on...joskus miettii, että miten voi olla, mutta toisaalta mahtuuhan tänne tietty ihmisiä laidasta laitaan muutenkin niin miksei sitten myös niitä, jotka eivät ole koskaan lunta nähneet :)