2011-02-23

Kappan printing

Täällä ollessa olemme myös erään onnekkaan nettisurffauksen jälkeen päätyneet Kohopainanta-tapahtumaan. Ja siitä se sitten lähti, ensin painatettiin yhdet kutsut Miki-sanin pajalla. Ja pitää sanoa, että jälleen oli japanilaisten ystävällisyys ja auttamisenhalu kohdillaan. Kohopainanta-tapahtumassa juttelimme yhdelle henkilölle niistä kutsuista, hän taas haki paikalle henkilön, joka tietää vähän enemmän asiasta. Hetken päästä paikalle haettiin joku ranskalainen, koska hän osasi aavistuksen paremmin englantia kuin nämä paikalliset. Sen jälkeen soitettiin vielä yhdelle henkilölle, joka sitten suositteli tätä Miki-sania, joka ei ollut läsnä. Ja näin lopulta saatiin selville hyvät askartelu-/paperikaupat, sovittiin suunnittelupäivä ja sitten ne kutsut jo oli meillä postitettavaksi.

Televisiostakin tuttu Miki-san seuraamassa painamista.

Kelpaako tällainen jälki?

 ..ja vähän myöhemmin vielä käytiin kokeilemassa mitä se touhu itsetehtynä oikeasti on.

Ensin levitetään muste.

Paikoillanne, valmiit......paina!

Lopputuloksen tsuumailua.

Ja se oli aivan tosi kivaa! 

Kuviakin tuli paljon otettua, kiitos paikalla olleille, jotka ikuistivan mut työn touhussa :) Tämä oli yksi kokemus, jota en ollut koskaan uskonut saavani kokea. Eikä siis sen enempää ollut pieneen päähäni toteuttamistasolla pälkähtänyt. Nyt tuntuu, että pitäisi päästä enemmän oppimaan kyseistä taitoa...Sitten isona, kun on se iso talo, jossa on mm. tila ommella, nikkaroida, musisoida, joogata, kokata suuressa keittiössä, ym., ym. niin sinnehän voisi hankkia myös tuollaisen pienen painokoneen... Kaikki tietäisi millaiset kortit meikäläiset laittaisi sen jälkeen tulemaan...kaikkina mahdollisina muistamispäivinä :)

2 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Kiitos. Olipa mielenkiintoinen postaus. On varmasti hienoa päästä seuraamaan mestaria työssään. Varsinkin käsityöläistä. Ja että pääsit vielä itsekin kokeilemaan, aika huisia.

Uusi Aamu kirjoitti...

Kirjailijatar,
Sitä se kyllä oli. Mielestäni tuollaiset käsityöläiset ovat niin mielenkiintoisia. Miten paljon he asiasta tietävät ja millaisella sydämmellä he työtään tekevät, kuitenkin nauttien tekemästään. Heissä on jotain valtaisan kiehtovaa.