2011-02-10

Silmät kiinni ja tuulta päin...Shibuya

Sunnuntaina päätin pitkästä aikaa lähteä vähän käymään Shibuyassa. Se on tunnettu Hachiko-koiran patsaasta, isosta vilkkaasta risteyksestä ja nuorisomuodista. Siellä tunteekin välillä itsensä vanhaksi ja aivan muodista ulkona olevaksi, kun kulkee siellä lukiolaisten keskellä.

Olipas tummaan pukeutunutta väkeä.
Shibuyassa yleensä riittää kun istuu kahvilassa, josta näkee ulos. Liikkuva kansa on niin värikästä, että välillä ihan hirvittää. Etenkin kesäisin, kun suurin osa paikallisista kulkee aurinkovarjon alla ja pelkää kaikin mahdollisin keinoin ruskettumista, Shibuyassa näkee nuoria, jotka ovat (ehkä jopa jo liioitellun) ruskeita. Lisäksi siellä on ehkä keskivertoa enemmän blondiksi värjättyjä hiuksia, valtavia tekoripsiä sekä kynsiä. Siellä mikään ei ole liikaa. Toisinaan tytöt ovat silti vielä ihan sieviä, toisinaan ne ovat jo niin yliampuvia, että huvittaa.


Yllä olevat kuvat ovat täältä.

Yleensä vältän viikonloppuina ja etenkin iltapäivisin visiittejä siellä, mutta nyt oli käynnillä myös määränpää. Pitkään oli jo tuntunut tarvetta täyttää "ite tehty"-tarvikeosastoa ja siihen hommaan melkoisen hyvä on Tokyo Hands niminen kauppa. Se on 7 kerroksinen kauppa. Ja joka kerroksessa on vielä a-, b- ja c-osiot, eli kuten ehkä kuvitella saattaa tavaraa löytää. Parasta siinä kaupassa on, että sieltä on mahdollisuus löytää vähän kaikkea. On niin naamiaisasua, valmiita paketteja vähän minkä tahansa tekemiseen, lankoja, puikkoja, kyniä, muistioita, puutavaraa, sisustusta, kuntoilutarvikkeita, kauneudenhoitotuotteita...Olen kyseisessä kaupassa joskus viettänyt yhden sateisen päivän ihan vaan tutustuen mitä missäkin kerroksessa on. Harvoin sieltä myös lähtee tyhjin käsin. Samainen kauppa löytyy muualtakin, mm. Shinjukun Takashiyama Time Square-kompleksista.


Tältä näyttää Shibuyan kuuluisa risteys lauantai-iltapäivänä. Välillä tuntuu, että täällä pääsee parhaiten tuollaisessakin tilanteessa kulkemaan kun ei edes yritä väistää ketään. Silmät kiinni ja tuulta päin...


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

A-p-u-a.
tuo nainen.

Uusi Aamu kirjoitti...

Piilomaja,
No niinpä! Mutta näitä näkee välillä, siinä sitten pohtii, että mikä luonnollisuus...