2011-02-21

Sairausputkea

Kaikki sai alkunsa vajaa neljä viikko sitten alkaneesta äänen menetyksestä, joka ilmeni keuhkoputkentulehdukseksi, josta parannuttuani ja pari kuumeetonta päivää vietettyäni sairastuin korkean kuumeen kautta vatsatautiin. Siitäkin parannuttiin onneksi. Nyt kun neljäs viikko on puolessa välissä ja yhä vaan kuume tulee ja menee kurkkukivun ohella, painelin toistamiseen lääkäriin.

Täällä lääkäriin menossa parasta on se, että ei tarvitse varata aikaa. Voi vaan mennä ja odottamaan joutuu 10-15 minuuttia. Toinen hyvä juttu näissä lääkäriasemissa on se, että niitä on melko tiuhaan. Selkisi viikonlopun aikana, että tuossa meidän kanssa periaatteessa samassa rakennuksessa on myös tällainen lääkäriasema. Pääsääntöisesti näitä pieniä lääkäriasemia pyörittää siis se yksi lääkäri, perustaja. Ja sitten saattaa olla useampi hoitajia...tai sitten vain yksi. Tässäkin paikassa on kuitenkin röntgenmahdollisuus ja jos ihan oikein ymmärsin saisi siellä tehtyä mammografiankin...tai sitten se tarkoitti, että se lääkäri vaan on kykeneväinen siihen, mistä sitä aina tietää mitä niissä lapuissa lukee, etenkään kun siihen ei ollut tarve mennä.

Jännä oli huomata se, että lääkäri erikseen kurkkasi ulos huoneestaan kuullessaan siellä olevan jonkun nuoren ulkomaalaisen. Taisi olla ensimmäinen kerta lääkärille kun näki suomalaisen, sen verta paljon tuli asiaan kuulumattomia kysymyksiä. En tiedä miten lääkäri Suomessa toimisi, jos sinne tulisi joku joka kertoisi ensi muutaman viikon sairasputkestaan ja sen jälkeen vaan haluaisi tarkistaa korvat, ettei niissä ole tulehdusta. Ei ollut tulehdusta ja kaikki vaikutti kaikin puolin hyvältä, mutta tällainen kasa lähti lääkkeitä kotiin mukaan
Lisäksi kehotettiin syömään myös ne edellisestä satsista syömättä jättämäni allergialääkkeet plus ne toiset, joiden tarkoitusta en vieläkään ihan täysin ymmärrä. Tässä satsissa on antibioottia, vatsalääkettä x2, kuumelääkettä ja kurlauslääkettä.

Sairaslomasta ei tietenkään ollut puhettakaan vaan mahdollisimman nopeasti lääkkeillä kuntoon. No onhan tässä sairaslomaa jo vietettykin, mutta jos ei ole tulehduksen merkkiä muuta kuin lievä kuume niin miksi mä syön antibioottia. Mä tavallaan kannatan ennemmin jonkun taudin lääkitsemistä kuin pelkkien oireiden. Enkä ihan hirmuna hihku taas tuosta lääkemäärästä...huoh... Toisaalta pakko se kai on luottaa täälläkin lääkäreihin.

Sen lisäksi mitä tuolla aluksi kerroin, on hyvää näissä lääkäreissä/apteekeissa myös se, että jos on japanilainen vakuutus, on lääkärissä käynti ilmasta ku makkara. Tämän päivän lääkäri + lääkkeet yhteensä 18 euroa. Tosin siitä lähti vähintään toiset samanlaiset pois sen vakuutuksen kanssa.

Kaikista näistä hyvistä puolista huolimatta, olisin nyt valmis siirtymään takaisin normaaliin, energiseen arkeen ja lopettamaan tämän sosialisoimisen ja tutustumisen lähilääkäreihin.

5 kommenttia:

Vihreatniityt kirjoitti...

Japanilaiset eivät taida hevin jäädä sairaslomalle..

Vilijonkka kirjoitti...

Toivottavasti tervehdyt vihdoinkin, tavalla tai toisella!

Lääkärisysteemi kuulosti kyllä hyvältä. Täälläkin pääsee aina lääkäriin, mutta täkäläiset (ulkkari)lääkärit vetävät tosi tiukkaa linjaa antibioottien kanssa, ja hyvä niin!

Uusi Aamu kirjoitti...

Vihreatniityt,
Juu ei ne taida jäädä. Tai kai siinäkin vähän poikkeuksia on.

Vilijonkka,
Niin mä en tiedä mikä täällä olisi ulkkarilääkäreiden linja. Mä kun oon laiskana käynyt näillä lähimmillä paikallisilla lääkäreillä. Niille ulkkarilääkäreille pitäis aina mennä junalla...olis ne varmaan vähän kalliimpiakin. Toisaalta taas hoitolinjat varmaan vähän erit. Ehkä pitää harkita jos tää vaan jatkuu. Tosin yksi työkaveri kertoi kolmen kuukauden yhtä jaksoisesta antibioottien syömisestä kun ei vaan tullut terveeksi. Siihen en ryhdy.

Suveliina kirjoitti...

Moi, kiva kun käväisit blogissani ja jätit kommentiin niin löysin sinun kivaan blogiisi. Napsautin itseni lukijaksesi ja olenkin jo kahlannut aikalailla koko blogisi läpi. Jäin ihan koukkuun lukemisen kanssa =) Kuullostaa ja näyttää niin mielenkiintoiselta. Japani on yksi haave kohteita joka vielä kokematta, vaikka muualla Aasiasssa on tullut hieman piipahdettua. Toivottavasti lääkkeet lopulta tehois ja paranisit. Mukavaa viikkoa!

Uusi Aamu kirjoitti...

Suveliina,
Kiitos kommentista. Onhan tämä hauska maa. Lääkkeet ovat tehonneet ja tuntuu kuin olisin uudesti syntynyt! Hyvää loppuviikkoa sinullekin!