2011-02-18

Japanilainen Common ja pari leffaa

Huomasin Musta tuntuu-blogista kaupan nimeltä Common. Varsin mielenkiintoisia tuotteita siellä mielestäni, mutta miinuksena mun näkökantiltani, että se on Suomen Helsingissä. Positiivinen juttu on se, että noita samoja tuotteita saa myös täältä :) 

Eli kyseessä on kauppa, jota pitävät Suomeen muuttanut japanilaispariskunta. He ovat aikoinaan huomanneet suomalaisen ja japanilaisen tyylin yhteneväisyyden ja näin päättäneet avata Suomeen japanilaista design- ja taideteollisuustuotteita myyvän kaupan. Ja kaikkea mielenkiintoista siellä todellakin näytti olevan. Eli ei kun kaikki kiinnostuneet sinne! :)Kuva täältä

Kuva täältä
Ja samalla voisin mainita Hachiko-elokuvasta. Olen tähän viikkoon asti jostain syystä luullut, että kyseessä olisi japanilainen elokuva ja siksi se on tavallaan jäänyt katsomatta. Mutta tällä viikolla katsoin ja liikutuin. Ensin tosin siitä syystä, että se olikin ihan jenkkileffa Richard Geren tähdittämänä, vaan siksi, että se vaan oli niin koskettava. Se tarina siitä koirasta vaan on niin ihmeellinen.

Toinen hyvä leffa, jossa hauskasti kuvataan omia tuntemuksia täällä kun ei vaan ymmärrä, on Lost in Translation. Siihen pystyy vaan samaistumaan ja, plussana päälle, leffaa katsoessa näkee samalla vähän Tokiota. Tähän näyttelijäkaartiin kuuluvat mm. Bill Murray ja Scarlett Johansson.

1 kommentti:

Elisabeth kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta, täytyykin pistää tuo Hachiko listalle!