2014-01-09

Lämmintä vetoa

Englannissa, ihan niin kuin Japanissakin, on talota aika vetoisia ja viileitä. Kerroinkin aiemmin kuinka saimme huoneilmaa mukavammaksi ja lämpimämmäksikin täällä Englannissa. Nyt siis huomaa tulleensa sisälle ja saa ottaa ulkovaatteet pois eikä toisinpäin. 

Mutta onhan täällä vetoisaa. Keittiössä on "reikiä", tuuletusluukkuja, jotka menevät suoraan ulos. Samanlaisia löytyy olohuoneessa takan MOLEMMIN puolin. Ottaen huomioon, että takassakaan ei ole mitään suljettavia luukkuja eli raitista ilmaa ei täältä ainakaan puutu. Mutta pakko myöntää, että kun lämpötila laskee ja näiden luukkujen lisäksi vetää ikkunoista, ovista jne. niin viluhan siinä iskee. Ja kun ei täälläkään sähkö/kaasu ilmaista ole, niin mielestäni jotain oli keksittävä. Minunhan vuoksi täällä lämpöä pidetään enemmän tai vähemmän päällä päivisin. Keittiöhän pysyy lämpimänä kokatessa. Mutta olohuone oli alkuun suurempi ongelma. Tällä hetkellä pidetään takassa pientä hiillosta koko ajan, jotta se lämmittää sen kautta tulevaa ilmaa ja ikkunalaudalle kun asettaa liudan kynttilöitä niin kummasti sekin lämmittää. Kynttilöitä on muutenkin jokaisella tasolla. Hiki ei ihan pääse tulemaan, mutta sohvalla pystyy istumaan.....kunhan nostaa jalat myös ylös. 


Pysytään lämpinänä kun kuulemma Suomessakin ilmat jäähtyvät!

Ja jos ne ilmat oikeasti jäähtyvät niin mikäänhän ei estä kokeilemasta tätä!
Ja kertokaa mulle miten se onnistuu :)

2 kommenttia:

Kati aviron-violet kirjoitti...

Meille on kovin tuttua tuo miten kodissa vetää ja on vilu. Pariisissa oli yhdessä kodissa keittiön seinässä sellainen hilpeä reikä, pelkällä ritilällä peitetty. Kun tein ruokaa oli polvet jäässä.

Täällä Brysselissä ei kodissa niin paljon tutise, koska ollaan keksitty kaikenlaisia vippaskonsteja. Ja, sinun blogisi innoittamana, ostimme ilmankuivaajan vai mikä sen nimi on. TOIMII! Valtava ero.

Uusi Aamu kirjoitti...

Kati,
Tuollaisia reikiä meidänkin kodin seinissä on. Ne eivät vain rajoitu keittiöön... Millaisia vippaskonsteja olette keksineet, auttaisikohan ne myös näihin englantilaisiin taloihin?
Hyvä, että laite on auttanut ja vaikuttanut. Ei se siis ole vain minun kuvitelmiani :)