2014-01-22

Lämmikkeeksi

Glögikausi on ohitse, mutta talvikelit (tai miksi näitä nyt kutsuisi) vielä kuitenkin pitävät pintansa. Keho vaatii jotain lämmikettä myös sisäisesti. Itse olen jo useamman vuoden ajan käyttänyt hyväkseni tätä ehkä maailman yksinkertaisinta juomaa, johon ei tarvita kuin sitruunaa, inkivääriä, hunajaa ja kuumaa vettä.


Anna sitruunan ja inkiväärin hautua teen tavoin kuumassa vedessä. Itse annan hautua aika pitkään, koska pidän aika vahvasta mausta. Kaada kuppiin, jossa on vielä sitruunan viipale tai puristettua sitruunamehua. Laita lusikallinen (tai monta jos pidät oikein makeasta) hunajaa sekaan ja nauti. Sitruunat kannattaa pestä huolella, koska ne kuoretkin siellä ovat mukana, itse saatan pestä niitä etikkaliemessä.


Tämä on helppo juoma, jossa on mukana myös c-vitamiinia eli oikein sopiva näihin alkuvuoden flunssaympyröihin. Itse myös pidän kuumaa vettä termarissa, josta sitä on helppo lisätä sohvalla istuskellessa. Täten lämmittävä juoma on koko ajan saatavilla.


Mistä tulikin mieleeni, olisiko kenelläkään vinkata hyvännäköistä, katseen kestävää termospulloa. Tuo retkipullo ei ehkä ihan joka päivä miellytä sisustussilmääni, vaikka välillä aika retkeilyltä tämä tuntuukin.

PieniLintu-blogin innoittamana osallistuin jo toistamiseen Keskiviikkoon ympäri maailmaa!- "tempaukseen". Lisää tietoa löydät COMMUNAL GLOBAL-sivulta, joille voit myös oman postauksesi linkittää.


Every winter after the holiday and mulled wine season is over, I start to drink this hot drink that helps me keep warm. I just put lemon, ginger and honey into a hot water, let it brew and enjoy. I also keep thermos bottle full of hot water within arm's reach so that hot drink is available all the time. Which made me thinking, any good idea where I can buy nice thermos bottle that is easy on the eye?

Inspired by PieniLintu-blog, again took part in Wednesday around the world! More about it you can find here.

6 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

I love that teapot - so cute!!!!

Toi teepannu on kyllä tosi ihana! <3 Kiitos kun osallistuit ja linkitit. :)

Laura Lee kirjoitti...

Interesting sounding hot drink, I will definitely try it. Visiting from communal global.

...melody... kirjoitti...

This drink sounds perfect! Great shots!

Party of 5 kirjoitti...

lemon, ginger and honey is what I've been drinking lately - it's wonderful. Enjoy your day!

Kim kirjoitti...

Such a beautiful little set up and way to stay hydrated and warm.

Uusi Aamu kirjoitti...

Pieni Lintu,
Kiitos kommentista. Teepannu on ihana, mutta se termari...ei näy kuvassa ;)

Laura Lee,
Thank you for your comment.
I hope you like the drink. And hopefully it keeps you warm.

melody,
Thank you!

Party of 5,
Isn't it! Thank you for you comment! Have a lovely end of the week!

Kim,
Thank you for your comment and kind words.