2014-01-11

Kylmyyttä vastaan

Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että talossa kuuluisi olla lämmintä. Mieluiten ei vetoisaa vaan ihan t-paita kelit kesästä talveen. Toisin kuitenkin on täällä meillä. Toki olen aina ollut viluinen, mutta mielestäni on parasta kun ei tarvitse heti peiton alta noustuaan kiskoa villanuttuja ylle ja värjötellä. Sehän jähmettää sen viimeisenkin kissan notkeuden...

Mutta koska mukavuus ja liikkuvuus on aina ensisijalla en niin hirveästi välitä monesta parista housuja päällekkän tai muuten tönkkömäisestä olosta. Niinpä turvaudun usein, lähes päivittäin, mekkoon, johon yhdistän yleensä jonkinlaiset legginsit. Villasukat ovat aivan ehdoton, kesät talvet. Tämä mekko on itse tekemä jonkun vuoden takaa. Samoin villasukat, jotka on alunperin tehyt kesä mielessä, mutta lämmittää ne varpaita näin talvisinkin.


Ja kun riittävästi vetää nurkista, eikä villapaidassa ole kaulusta, kaivan muutaman vuoden vanhan tekeleeni. Ja kietaisen sen kaulani ympäri. Se tuntuu sulattavan myös vähän hartiajumitusta.


Ja kun oikein viluttaa, niin silloin turvaudutaan kynsikkäisiin. Tällaiset ovat yllättävän näppärät sisätiloissakin. Ja ulos mennessä voi alle sujauttaa hanskat jos näissä ei tarkene.

Toisinaan nilkoista löytyy vielä säärystimet, mutta jalat kuitenkin useimmiten pidetään visusti viltin alla. Käden ulottuvilta löytyy usein termarissa kuumaa vettä, teepussi ja näin kuppi kuumaa on nautittavissa ilman viltin alta nousua.

Tämänkin viileyden ymmärtäisin jos ikkunasta katsoessa näyttäisi edes maa valkoiselta, mutta ei... Retki Suomeen käy mielessä uutisia lukiessa. Nauttikaa valkoisesta maisemasta!
Hyvää viikonloppua! 

Ei kommentteja: