2014-01-16

IGTravelThursday: Juoksua Tokiossa

Loppuvuoden matkallani Japaniin tein jotain, joka jäi tekemättä neljän siellä asutun vuoden aikana. Ja se oli tietenkin juokseminen keisarin palatsin ympäri. Olen aina ihmetellyt, miten se voi olla niin suosittu juoksu paikka. En ymmärtänyt, että ihmiset kaukaaki matkasivat sinne juoksemaan...mietin vain miltä tuntuu juoksun jälkeen hikisenä hypätä metroon ja odottaa pääsevänsä kotiin suihkuun.


Tällä reissuilla viisastuin. Reitti on 5km pitkä, siinä ei ole liikennevaloja eli aika ihanteellinen juoksu reitti kaupungissa. Ja koska olemme suurkaupungissa, jossa vastataan asiakkaan tarpeisiin on sinne perustettu "juoksukeskuksia", joissa voit pientä maksua vastaan käydä suihkussa ja säilyttää tavaroitasi. Toki, jos juoksuvermeet ovat unohtuneet kotiin, mutta mieli tekisi juoksemaan, voi välineitä myös ostaa paikan päältä. Ehkä myös vuokraus onnistuu.


Eräs tällaisista keskuksista on adidaksen.
http://adidas.jp/running/runbase/sp/summary/index.html
Lisää löytyy varmasti googlettamalla.
Me käytimme vähän vaatimattomampaa, mutta toimivaa sakura hotellin palvelua. Maksu oli 525 japanin jeniä ja se sisälsi suihkun, pyyhkeen, saippuan, hiustenkuivaajan ja tavaran säilytyksen.
Iltaisin myös paikalliset sentot ovat toimivia myös. Tämä etenkin on ollut juoksijoiden suosiossa.


Eri kätevää, eikö!

Enää ei ole lomamatkakaan juoksun esteenä, pääsee juoksemaan suosituinta reittiä, ihan kaupungin ytimeen ja niiltä sijoilta jatkamaan turisteilua.I went to Tokyo end of the last year and one of my friend asked me to go for run with him. And so I went. During those four years I lived there, I never understood why people wanted to run around the imperial palace. For me, it was so inconvenient, coming back home after run by metro didn't really call me. But now I got it! They have running stations where you can change, take a shower and some places even provides rental running gear or you can buy them. 
One of those station is called Adidas Runbase.
But you can also use the service of Sakura Hotel Jimbocho, like we did. It cost 525 Japanese yen and with that they look after your things while you're running, you can use shower and you get a towel, shampoo, soaps and dryer for free.
On option for shower, if you run in the afternoon or evening, is public bath, sentos.
It seems there's no reason why not to run on your holiday in Tokyo.

Want to know more about IGTravelThursday, check Skimbaco.5 kommenttia:

Hannah kirjoitti...

Kuulostaa tosiaan kätevältä, ja varmasti myös kokemus sinänsä!

Uusi Aamu kirjoitti...

Hannah,
Kätevää se olikin ja varmasti samanlaista järjestetään myös muissa suurkaupungeissa. Olihan se vähän hassua mennä vaan vaihtamaan vaatteita sinne pikkuiseen hotelliin kun yöpyjät siinä vieressä söi aamiaista.

Vailla Pysyvää Osoitetta kirjoitti...

En tiennytkään noista juoksukeskuksista! Toisaalta en kyllä harrastanut juoksuakaan vielä muutama vuosi sitten, kun Tokiossa kävin. :) Varmaan kiva lenkki!

Veera kirjoitti...

Ihanaa lukea juttuja Japanista kun olen itse suuntaamassa sinne kesän alussa :)

Uusi Aamu kirjoitti...

Vailla pysyvää osoitetta,
Oli kyllä kiva lenkki. Varsinkin kun siellä ei ollut niitä liikennevaloja. Toki muita ihmisiä oli liikkellä, mutta kun vaan seurasi mitä muut tekivät niin selvisi kommelluksitta. Ja arkiaamuna oli aika vähän juoksijoita...toisin olisi varmasti illalla työajan päättymisen jälkeen.

Veera,
Ihanaa! Onnellinen sinä, jolla on matka, jota odottaa. Itse tosin suunnittelen jälleen loppuvuodeksi matkaa samaan paikkaan ;)
Jos on kysymyksiä mielessä niin kysy ihmeessä. Vastaan tietämykseni mukaan.