2014-01-30

Keskellä viikkoa

Tänään aamulla sain jonkun erikoisen vimman. Tai ideoita kun on tullut synnyteltyä jo pitkän aikaa, mutta tänään tuntui aika olevan otollinen. Ehkä syynä oli reipas aamuinen juoksu ennen auringon nousua (ei muuten tainnut nousta koko päivänä...) tai vihdoin takaisin nukkumisrytmiin pääsy.

Aamupalan jälkeen kuitenkin ryhdyin tekemään appelsiini marmeladia. Tiesittekö, että nyt on paras aika vuodesta appelsiinimarmeladille. Ja minä olin niin hermostuksissani loppukesästä kun vaikutti siltä, että hillot ja marmeladit loppuu ennen kuin päästään edes talveen. Eipä tullut mieleen hillojen sesonki.

Siinä samalla vähän herättelin taikinajuurta. Viime viikon leivistä kun ei ole jäljellä kuin kannikat.


Ja sitten tähän urotekoon. Sain eräänä Italian reissullani päähäni, että ricotta juustoa on varmaan ihan helppo tehdä kotona. Ja onhan sitä, se tuli kokeiltua jo viime viikolla ja se katosi, ennen kuin ehti kissaa sanomaan. Mutta siinä oikeaa ja todellista ricotta reseptiä etsiessäni tuli vastaan myös mozzarellajuuston resepti. Ja vielä kun sattui niin, että kerran kaupasta kaikenlaista mm.rennettiä tuli ostettua, niin nyt on vain odoteltu rohkeutta.


Ja tänään se koitti. Meinasin jo jättää kesken, mutta onneksi yritin, koska tadaa! Onnistuin!


Eikun pizzaperjantaita suunnittelemaan! Jos tuo siis pysyy jääkaapissa siihen asti ;)

Wednesday around the world on täällä taas. Voit ottaa osaa siihen itsekin linkkaamalla postauksesi joko Communal global-sivustolle tai Pieni lintu- blogiin. Lisää tietoa täältä.


Don't know where I got this energy, but today I just decided all the things I have been thinking lately. So after my morning run and breakfast, I started to prepare for orange marmalade. Last summer I made all kind of jams and marmalades and was worried how was they disappeared from fridge. At that time I didn't think that there is seasons also for those! But now I know and NOW is the best season to do orange marmalade. I also started to prepare Finnish rye bread, which will take like 3 days before it's ready to eat. But it's so tasty, or so I think as the bread I made last weekend is all gone.
I also, for first time, decided to try to make mozzarella cheese. And I nearly gave up, but luckily I didn't because I made it! So proud of myself! 
Now it's time for pizza! Will have a pizza party on Friday if I still have that beautiful ball in the fridge ;)

Took part in Wednesday around the world! You can also do that by linking your blog  post on COMMUNAL GLOBAL-page or Pieni lintu blogMore about it you can find here.

6 kommenttia:

Kati aviron-violet kirjoitti...

tässä on nyt monta juttua johon haluan tarttua: aamujuoksu...huoh, en ole päässyt aikoihin...syynä seuraava mainitsemasi asia, nukkuminen. minun nukkumisrytmini on nimittäin aika hukassa. kolme viikkoa mennyt tosi huonoilla unilla, olo sen mukainen....

ja marmeladi! montakohan kertaa on pitänyt tehdä....joka tapauksessa ihan yhtä monta kertaa olen jättänyt tekemättä.

Pieni Lintu kirjoitti...

Vau, enpä ole moista koskaan tehnyt. :)

Heli kirjoitti...

Itse tehtyä mozzarellaa? Eipä ole koskaan tullut mieleen, että sitä voisi tehdä kotona, mutta ajatus alkoi nyt houkutella...

Life Images by Jill kirjoitti...

I make marmalade from grated carrots and lemons - so delicious! my husband's favourite.
Good on you for trying new recipes.
Have a wonderful week. I am joining you at Wednesday around the World.

Jade @ Tasting Grace kirjoitti...

Looks very tasty! You're so crafty, making all those things yourself!

Uusi Aamu kirjoitti...

Kati,
En tiedä mistä tuollaiset kaudet tulee, jolloin jaksaa mitä vain. Olin itsekin aamulenkistä yllättynyt, kun en taida olla aikoihin nukkunut niin sikeästi, että aamulla olisi pirteä. Toivottavasti siellä unettaa jo paremmin.
Marmeladista tuli vähän liian juoksevaa, mutta uutta satsia varten on ainekset jo valmiina.

Pieni Lintu,
En minäkään ennen, kerta se on ensimmäinenkin! Ja tällaisen kokeilu ei ole niin vakavaa kun sitä tietää mistä saa varmasti maistuvaa ;)

Heli,
Kannattaa kokeilla. Tiedä vaikka kuinka siitä innostuisi. Itselle ainakin kävi niin ;)

Jill,
That marmelade sounds also so good! I think I have to give it a try! Thank you for the idea! I love trying new things!

Jade,
Thank you. I'm just trying out... I think I have always loved doing things with my own hands.