2014-01-04

Kierrätyskeiju

Olen tässä jo pidemmän aikaa pohtinut, että tästä lähin pyrin vähentämään uusien vaatteiden ostamista. Haaveenani oli vaatekaappi, joka olisi täynnä itse tekemiäni vaatteita. Pyrkimykseni olisi samalla vaatekaapin sisällön järkeistämiseen ja todellisen tarpeen hahmottamiseen. Ehkä siinä on tyylin haullakin oma merkityksensä. Niin ja kun aina saa lukea uutisia missä oloissa niitä vaatteita todella tehdään, niin siitäkin vähän lisäpuhtia sain. Tätä pohdintaa vaikeuttaa aina se, että alkaa pohtimaan niitä ihmisiä, jotka sitä työtä siellä tekee. Olisiko sitten parempi ettei heillä olisi töitä ollenkaan? Vai pystyisikö sitä vaikuttamaan niihin työoloihin, jollain muilla keinoin? 

Lisäksi minua on alkanut ahdistaa vähän se, että aina puhutaan ostamisesta. Mitä on ostettu, mitä haluaisi ostaa, onko rahaa, miten paljon pitäisi säästää... Ehkä viime vuosi auttoi ymmärtämään miten kaupallista kaikki on ja miten kaikkialla suurimpana voimana on raha. En haluaisi, että ihmisiä laitetaan järjestykseen tienestien mukaan. En haluaisi menettää sen tytön sydäntä, joka on syönyt oman pellon sadosta tehdyn viljan leipää. Jossain on elänyt jo pidempään ajatus myös omavaraisuudesta.


 Tosin mielessä vielä kiersi pohdinta kankaiden tai lankojen tekemisestä ja niistä oloista.. 

Huomasin Turun Tildan blogissa hänen ja parin muun bloggarin tempauksen Kierrätyskeijut, joka herätti mielenkiintoni. Jos yrittäisi katsastaa parhaat second hand shopit ja kirpputorit lähitienoilla ja Lontoossa, olla luova jos vaate ei heti istu päälle ja pyrkiä muokkaamaan vaatekaappia mahdollisimman paljon kierrätetyllä tavaralla. Jos teillä on tietoa tällaisista paikoista Lontoossa niin jaathan tietosi kanssani, kiitos!

Tiedän tämän vuoden aikana tarvitsevani ainakin yhden juhlamekon, jonka värin suhteen on osoitettu toivomus, katsotaan kuinka sen kanssa käy. Mahdolliset urheilu- ja alusvaatehankinnat ovat myös rajattu ulkopuolelle. Kenkien suhteen käytän muutenkin harkintaa ja nyt on ollut jo pidempään hakusessa muutama pari täydellisiä kenkiä...jos ne tulevat tämän vuoden aikana vastaan niin tiedän ne kotiuttavani.

Kuulette kyllä vuoden aikana kuinka tempaus osaltani etenee.

Lähteekö joku mukaan?
Lisää infoa Tildan, Annan ja Elinan blogeista.Kuvassa itse kehittämäni kylmän kelin lapanen valokuvauskävelyitä, lenkkejä ja muita eksymisiä varten. Löytyy Pienestä puodista.

3 kommenttia:

Turun Tilda kirjoitti...

Heipsansaa! Hienoa, että liityit kamppanjaamme! Liitän sinunkin blogisi kamppanjasivullemme, kunhan sellaisen vain saan väsättyä :)

Uusi Aamu kirjoitti...

Turun Tilda,
Tällainen ajattelu on mielestäni ihan tervettä. Ja toivon, ettei se lopulta jää vain tähän vuoteen :) Kiitos tämän pystyyn laittamisesta!

Elina kirjoitti...

Kivaa että olet mukana! :) Lisäsin blogisi kampanjan facebook-sivun linkkilistaan.