2014-01-24

IGTravelThursday: Japanin alppimaisemia Kamikochissa

Retkikohteita Japanissa riittää, eräs näistä on Kamikochi Naganossa. Sieltä löytyy helppo päivävaellusreitti, joka kulkee kauniin Azusagawan varrella. Aikaa on hyvä varata muutama tunti. Riippuen omasta kävelyvauhdista ja kuinka paljon nauttii maisemista ja pienistä puodista, joita alueella on pari. Reitti on hyvin tasainen, mutta kaunista luontoa riittää katseltavaksi ja kuvattavaksi jo sen varrella, tai vaihtoehtona on lähteä vuorille, Japanin pohjoisille alpeille, jotka nousevat siitä ihan vierestä. Tokiosta käsin käydessä päiväretkikohteeksi tämä on hieman liian kaukana, mutta viikonlopussa ehtii näkemään jo jotain. Eräs kaunis kohde, voi vain kuvitella kuinka kaunis se olisikaan keväällä tai syksyllä, on Tashiro lampi.


Kuinka sinne pääsee löytyy tästä linkistä. Sinne pääsee bussilla joko Takayamasta tai Matsumotosta. Tokiosta käsin lähtiessä Matsumoto on Shinkansenilla osan matkaa matkustaessa noin kolmen tunnin matkan päässä. Mutta maisemia katsellessa ei matkan teko painanut mieltä, eikä paljon muutkaan huolet. Tai no ainoa mikä mieltä painoi oli ajan riittämättömyys vuorien houkutellessa luokseen.


Tämä helppo reitti sopii kaikille, osan matkasta pääsi kävelemään pitkospuita pitkin. Ja tuntui kuin olisi ollut satumetsässä. 


Reitin loppupuolella vastaan tuli apinalauma. Ja ainahan niitä luonnonvaraisia apinoita jaksaa katsoa. Vaikka niitä ei paljon kameralle keimastelu kiinnostanut.Alueella on myös yöpymismahdollisuuksia. Mutta kuten sanottu vaihtoehtona on myös yöpyä Matsumotossa tai Takayamassa ja käydä täällä vain päiväseltään. Kaupungeissa kuitenkin on vielä lisää nähtävää. Itsellämme oli vuokra-auto, jolla menimme niin pitkälle kuin pääsimme ja takaisin tullessa pystyimme näppärästi poikkeamaan onsenissa eli japanilaisessa kylpylässä. Ja sen jälkeen uni taas maittoikin.

Lisää tietoa täältä ja täältä.

In Japan there are many possibilities for short trips from Tokyo. One of those is Kamikochi in Nagano prefecture. The nature there is beautiful and walking along Azusagawa river is easy and pleasant. It takes few hours depending on how fast you walk or how much time you use on enjoying the scenery and those few shops there are. And it's always possible to start a real hike on Northern Alps of Japan.
It's not for one day trip but in a weekend you can see already something and you also have some time to spend for example in Matsumoto. Matsumoto is nearly 3 hours travel from Tokyo by shinkansen and train. And to Kamikochi it takes 30~ 60min from Matsumoto.

More info about Kamikochi here and here.


2 kommenttia:

Kea kirjoitti...

Apinoita ja pitkospuita! Tonne mun pitää joskus päästä!

Satu VW / Destination Unknown kirjoitti...

Siis mitä maisemia!! Tuo ensimmäisen kuvan kala-annos tosin vaikutti mielenkiintoiselta...? :)