2013-09-27

Posti-Pate kantaa

Jo Japanissa totuin siihe, että posti kulkee...aina, joka päivä ja kotiin asti.
Onnekseni se on jatkunut myös täällä. Tai ei se taida sunnuntaisin sentään ihan kulkea, mutta suotakoon heille yksi lepopäivä. Muuten täällä toimitetaan kyllä paketit kiltisti kotiovelle. Mikä luoja lykky, että olen aina kotona niitä paketteja vastaanottamassa ;) Koska toisin kuin Japanissa, postipatet yrittää vain kerran, etkä pysty enää toista kertaa "tilaamaan" heitä tulemaan itsellesi sopivana aikana. Japanissahan pakettia yritettiin toimittaa ja jos et ollut paikalla niin oli jätetty tiedote, jossa oli paketin tiedot, ja pystyit itse netin kautta (soittaakin olisi saanut) tilaamaan toimituksen itsellesi sopivalle ajalle, toisinaan se onnistui vielä samana iltana. Kuitenkin parasta tässä oli, että sai varata kahden tunnin aikavälin eli ei tarvinnut odottaa koko päivää tyhjänpanttina kotona.


Toisin on täällä. Ne saattavat ehkä ilmoittaa päivän, jolloin toimitus tapahtuu. Mutta ajasta on hyvin harvoin tietoa. Kun jotain infoa annetaan on se jotain yhtä absurdia kuin kello kuusi aamulla. Ihmeellisintä mitä on tapahtunut on se, että esimerkiksi meidän televisio toimitettiin naapurille kun me olimme itse poissa. Siis mitä? 


Pienet paketit löytyvät usein kuitenkin "ulkoeteisestä", mutta joskus on pitänyt käydä hakemassa postista. En tosin tiedä mikä ero näillä paketeilla on, että esim. miksi sitä pakettia ei oltu jätetty mihinkään, siinä kuitenkin oli vain kirja. 

No, ehkä nämä ovat näitä arkielämän ihmeellisyyksiä, joita ei kuulu kyseenalaistaa.

Ei kommentteja: