2013-09-10

Somerset hillo

Olen ollut useamman vuoden kiinnostunut ruoan, siis kaiken mahdollisen ruoan, itsetekemisestä. Olen ollut kiinnostunut ja innokas kokeilemaan myös erilaisia säilöntäjuttuja ja vihdoin olen paikassa, jossa palaset näiltä osin lonksahtavat kohdilleen.

Kun takapihallamme olevat omenapuut alkoivat tiputtaa ensimmäisiä tuotoksiaan ja marjatkin puskissamme osoittautuivat karhunvatukoiksi, kaivoin jälleen kirjan Salt Sugar Smoke esiin ja katsoin mitä noista kahdesta luonnon antimesta voisi tehdä.


Ja sieltähän löytyi ihan ohje, johon sekoitettiin siis omenoita ja karhunvatukoita, omenasiideriä, sokeria ja cherryä. Siinä siis eräänä iltapäivänä keittelin pientä satoani ja puhdistin purkkeja. Ja säilöin ensimmäiset omat Somerset hilloni.


Vinkkinä voi kertoa, että sen cherryn määrän kanssa kannattaa olla varovainen. Itse noudatin ohjetta ja laitoin vielä siihen purkin pinnallekin...mutta se taisi olla se tippa liikaa :)


Aamupuurot kuitenkin maistuvat entistä paremmalta oman pihan antimista itsetehdyn hillon kanssa. Suosittelen kokeilemaan!

Ei kommentteja: