2013-09-13

Ihon pelastaja

Aiemmin kerroin kuinka heti tänne muutettuani alkoi ihoni oireilemaan. Kävinkin täällä kolmesti lääkärillä enne kesäistä Suomi-lomaani ja ensimmäisen todettua, ettei sille voi tehdä mitään muuta kuin laitta hydrokortisonia sai minut pyörittelemään silmiäni ja pohtimaan vaihtoehtoja tulevaisuuden asuinpaikaksi. Toisella kertaa sain jo vähän enemmän toivoa uusien rasvojen kanssa ja kolmannella sain lähetteen ihotautilääkärille. Siinä välissä tosin ehtisin jo piipahtamaan myös Suomessa lääkärillä, ihan vain kuullakseni, että aiheuttaa tälle tulehdukselle ei ole tiedossa. Kävin kuitenkin vielä täälläkin ihotautilääkärillä kun kerta lähetteen ja ajan sinne olin saanut ja siellä kuulin jotenkin itseäni todella hämmentävän tiedon. Täällä ihmisillä, varsinkin Englannin ulkopuolelta tulleilla, on usein erilaisia iho-oireita, jotka paranevat heidän täältä lähtiessä. Tästä siis päätellään, että ruokavaliosta johtuvaa se ei ole. Mutta sitä siis ei tiedetä onko se ilmaston kosteus, talojen homeisuus vai mikä aiheuttajana. Se tiedetään, että ilmassa on jotain. Yhtään viisaampana palasin kotiin ja samana päivänä laittoi mieheni tilaukseen ilmankosteuden poistajan/tasaajan.


Ja kas, ensin näytti tämä härveli ilmankosteudeksi olohuoneessamme 75%. Oho! totesin ja jatkoin sohvalla istumista seuraten, kuinka vesisäiliö täyttyi. Ja voitteko ymmärtää yhtäkkiä meillä olikin täällä sisällä niin lämmintä, ettei tarvittu kaksia paria sukkia, pitkiä hihoja monta kerrosta vaan huonelämpötilakin tuntui samalla nousevan. Voitteko siis ymmärtää, että koko tämän 8 kuukauden ajan kun täällä olemme asuneet meillä on ollut olohuoneessa viileämpää kuin ulkona. 

Ja vielä suurempi ihme on se, että ihoni näyttää jälleen normaalilta. Tai on siinä muutama sellainen näppylä, jota siinä ei ennen ollut, mutta ilman kuukausia kestävää lääkekuuria ja lääkärin määräämää uutta voidetta palasin itsekseni, en näytä enää pandalta, en ala itkemään katsoessani peiliin, haluaisin lähteä ulos ihmistenilmoille ihan koko ajan, olen aikamoisen helpottunut. Ehkä täällä sittenkin voi asua ;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno homma jos tuo auttaa.
Meillä on vain kosteusmittari.
Sen antamien lukemien perusteella (ei kylläkään aina mutta piikkejä on) voisi olla tuommoinenkin vehje tarpeen....
Piilomajan Kati

Uusi Aamu kirjoitti...

No meillä oli Japanissa kesäsin aina ilmalämpöpumput kuivaus moodilla ja talvella taas hengitystä helpottamaan ilman kosteuttaja. En joskus edes tullut pohtineeksi miten paljon huoneilma voi vaikuttaa omaan elimistöön, mutta kyllä se vaan tämäkin laite on tehonsa osoittanut kun kasvojen iho nyt on pysynyt ihan hyvänä. Niin ja huoneilma on kyllä paljon mukavampi, siis jotenkin lämpöisempi. Kuulemma normaali huoneilman kosteusprosentti on 40-60.