2013-09-12

Instagram Travel Thursday: Kioton temppelit


Kioto, Japanin vanha pääkaupunki (vuodesta 794-1868), sijaitsee Osakan lähellä ja kannattaa ehdottomasti liittää matkasuunnitelmiin. Siellä pääsee näkemään paljon vanhaa kaupunki ja tunnelma on asteen verran rauhallisempi kuin kaupungeissa. Toki sielläkin riittää vilinää, koska turistit ja koululaiset retkeilevät sielläkin. Temppeleissä kuitenkin kaikki rauhoittuu ja on mahdollisuus katsella kaunista puutarhaa, hengittää syvään ja rentouttaa mieli ja hartiat.


Kivestä tehtyjä polkuja seuratessa näkee temppelialuetta eri kulmasta. Ja jälleen ei voi kuin ihailla.


Oma ehdoton suosikkini on Ginkaku-ji (銀閣寺)Temple of the Silver Pavilion. Siinä puutarhassa on jotain kaunista ja aina siellä tuntui olevan jotain uutta. Näkemistä oli ehkä niin paljon, että vaikka kaikki oli varsin yksinkertaista se oli omalla tavallaan monimutkaista. Ja kuinka keli saa muutettua näkymää niin paljon. Toinen, jossa jostain syystä tykkäsin käydä sen ruuhkaisuudesta huolimatta oli Kiyomizu-dera (清水寺) eli Puhtaan veden temppeli. Nämä temppelit löytynee aivan varmasti myös kaikista opaskirjoista ja -sivustoilta. Suosittelen vähän tekemään suunnitelmaa, jos haluaa nähdä mahdollisimman monta temppeliä päivän aikana. Niitä todella on ympäri kaupunkia ja toisiin on hiukan matkaakin eli siihenkin kannattaa varata aikaa. Temppelit aukeavat 10 aikoihin aamulla ja menevät yleensä kiinni klo 17, jos muistan oikein. Kannattaa siis myös aukioloajat tarkistaa ennen kuin lähtee matkaan. Yksi tällainen vähän etäämmällä oleva kohde on esimerkiksi Fushimi Inari-Taisha (伏見稲荷大社). Junalla pääsee viidessa minuutissa Kioton asemalta.


Kiipeämistä riittää, mutta ylhäällä on hienot maisemat ja onhan noissa porteissa hieno tunnelma.


Ja koska Kiotossa niitä temppeleitä riittää, ei niitä kiertäessään kannata unohtaa tankkausta. Ja jos pehmistä tekee mieli kannattaa harkita muutakin makua kuin turvallista vaniljaa, voi yllättyä ja löytää uuden lempimakunsa.


11 kommenttia:

lena kirjoitti...

Menin keväällä Tokiosta Osakaan ja aikataulu meni niin tiukaksi että Kioto piti jättää matkasta pois :( Ensi kerralla sitten, kiitos mielenkiintoisesta postauksesta!

Satu VW kirjoitti...

Japani on kyllä mahtava maa, joskus siellä pitää vielä päästä käymään!! Koska en ole seurannut blogiasi ihan alusta asti, asutko siis Japanissa tällä hetkellä?

Uusi Aamu kirjoitti...

lena,
Japanissa on niin paljon kaikkea, ettei tiedä miten siitä kaikesta kirjoittaisi. Ja kun kuitenkin kukin kokee asiat omalla tavallaan. Kiitos kommentistasi.

Satu VW,
Asuin Tokiossa neljä vuotta miehen työn takia. Ja taisin hukata palasen sydäntäni niille sokkeloisille kaduille. Silloin kaikki se tuntui niin arkipäiväiseltä, en osannut ihan kaikesta ehkä kirjoittakaan siellä asuessani. Alunperin aloitin blogin kirjoittamisen oppiakseni ja ylläpitääkseni japanin kieltä ja luomalla yhteyttä japanilaisten ja suomalaisten välille. Kirjoitin siis suomeksi ja japaniksi, mutta ymmärsin aika pian, että suomalaisia arkipäiväiset pullareseptit kiinnostavat yhtä vähän kuin japanilaisia heidän ruuhkaisten junien täsmällisyys eli siirsin ja kirjoitan toisaalla japanin kielistä blogia. Muutettiin Englantiin vuoden alussa ja nyt kun ikävä painaa kovemmin kuin voisi kuvitellakaan niin sinne, niihin tunnelmiin on mukava palata. Tällä hetkellä toivon vain jonain päivänä löytäväni työn, jossa pystyn käyttämään japanin kieltä ja pidettyä yhteyksiä sinne päin. Vielä kun omaa paikkaa tänne ei ole löytynyt on silmät ja korvat avoimena kaikelle uudelle, ideoita nousee ja laskee tasaiseen tahtiin ja jalka on oven välissä aina valmis lähtemään edes pienelle reissulle :)

Anne kirjoitti...

Mielenkiintoinen blogi! Ennen kaikkea sen takia sillä olen itse myös asustellut Japanissa (vuoden vaihto-oppilaana) - mutta viitaten tuohon kommenttiisi jonka kirjoitit Sadulle, toivoisin niin kovasti itsekin että pääsisin johonkin työhön tai tekemään edes jotain, missä pääsisin käyttämään nyt jatkuvasti ruostuvaa japanin kielitaitoani! Harmittaa niin vietävästi, että kun kerran on kielen oppinut, niin ei pääse ylläpitämään sitä. Japanilaisiin tuttuihin pidän yhteyttä netin kautta, mutta ei se ole kuitenkaan sama kuin kasvotusten keskustelu.

Tämä Kioto-postaus sai myös ikävän Japania kohtaan heräämään. Pitää kyllä ehdottomasti päästä sinne käymään ja pian!

Uusi Aamu kirjoitti...

Anne,
Kiitos kommentistasi! Japanissa on vaan jotain ihmeellistä taikaa. Tai ehkä se vaan sopii suomalaiseen luonteeseen. Kovaa työtä kielitaidon ylläpitäminen vaatii ja välillä itsekin skypetän kavereiden kanssa niin ja olen täällä Englannissakin koittanut löytää ja saada vähän japanilaisia kontakteja. Kaivoin myös jälleen japanin kirjat esiin, josko saisi vähän otettua itseään niskasta kiinni ja koittaisi jälleen JLPT:tä suorittaa :)

Veera kirjoitti...

Mielenkiintoinen postaus! Oon pitkään haaveillut visiitistä juurikin tuohon suuntaan!

Uusi Aamu kirjoitti...

Veera,
Kiitos kommentistasi. Kannattaa ehdottomasti käydä :)

Nella Kaukokaipuu kirjoitti...

Oh, minäkään en ollut ennen törmännyt blogiisi, ihanaa löytää se nyt tätä kautta. Todella hienoja kuvia! Oli varmaan upeaa asua tuossa maassa noinkin pitkään. :)

Uusi Aamu kirjoitti...

Nella Kaukokaipuu,
Kiitos kiitos! Olihan se upeaa ja siksi tässä varmaan yhä kärvistellään ;)

Katja kirjoitti...

Kivaa löytää uusia blogeja ig travel thursdayn ansiosta. Täälläkin päin on ollut kauan haaveissa päästä kiertämään Japania ja Kiotoa en kyllä tämän perusteella jättäisi väliin!

Satu VW kirjoitti...

Kuulostaa mahtavalta, ja kaikki kunnia sinulle että osaat japania sujuvasti. VAU! Toivottavasti löydät unelmahommia missä pystyt käyttämään myös japanin kielen taitojasi!