2013-09-08

Instagram Travel Thursday: Cambridge, UK

Tykkään kirjoitella matkajuttuja ja suositella omia lempparijuttuja tutuille. Jotenkin kuitenkin täällä aina vähän "jäädyn" enkä tiedä miten toisin asian parhaiten esille. Nyt on kuitenkin ehkä tapahtunut jotain, että pystyn tai ennemminkin rohkenen kertoa missä sitä on oikeasti tullut liikuttua. Käytän itse instagramia lähes päivittäin. Se toimii vähän niinkuin kuvallisena päiväkirjanani. Ja myönnän pyrin sitä käyttämällä kehittyväni myös valokuvauksessa, jossa on todellakin kehittymisen varaa. Kaikki tämä on lähtenyt skimbacon perustajan Katja Presnalin ja hänen tiiminsä ajatuksesta jakaa kokemuksia ja ideoita mm.matkustuksen tiimoilta instagramin avulla.

Suomeksi tätä virallisesti järjestävät  Destination unknown, Kaukokaipuu ja Running with wild horses. Osaa voi ottaa kuka tahansa. Ohjeet löydät täältä.

Cambridge on pieni yliopisto kaupunki Lontoosta junan- tai bussiyhteyden päässä. Oiva kohde esimerkiksi päiväretken kohteeksi, jos haluaa vähän päästä hengähtämään suurkaupungin vilinästä. Cambridgen kadut ovat pikkuruisia, rakennukset jylhiä ja vanhoja. Herkästi pystyy uskoneensa tulleensa 100 vuotta ajassa taaksepäin näillä kaduilla talsiessaan.

Keskustan rakennukset ovatkin pääasiassa yliopistorakennuksia ja katujen tunnelman lisäksi nämä yliopistorakennukset ovatkin ehkä eniten turisteja puoleensa vetävä asia tässä kaupungissa.


Ja kieltämättä niitä kiertäessään saattaa pystyä kuvittelemaan itsensä myös Harry Potteriksi.


Kaupungin keskusta on nopeasti kävelty läpi ja vaikka täälläkin pääsee kaksikerroksisen bussin hurmoksen kokemaan niin pakko se vain on todeta, että useinkaan "kävellen olisin jo perillä" ei ole väärin ilmaistu. Kaupungin ahtaat ja pyöräilijöiden täyttämät kadut pitävät siitä huolen. Jos tässä kaupungissa alkaa ihmistulvat ahdistamaan voi aina lähteä keskustasta muutaman askeleen kauemmas ja päätyy suuriin puistoihin ja joen rantaan. Ja jos ei keksi muuta niin aina voi istahtaa penkille ja seurata kuinka hyvin, tai huonosti, on valmentajan opit soutajille menneet perille.Ja sen hiljaisen hetken jälkeen onkin jo aivan valmis palaamaan kaupungin sykkeeseen.
2 kommenttia:

Satu VW kirjoitti...

Tosi kiva kun lähdit tempaukseen mukaan! En ole koskaan käynyt Cambridgessa mutta se vaikuttaa tosiaan olevan oiva päiväreissun kohde.

Toivottavasti olet mukana ensi viikollakin, olisi kiva kuulla lisää sinun matkoista ja matkasuosituksista!

Uusi Aamu kirjoitti...

Satu VW,
Kiitos. Koitan saada tästä jonkunlaista rutiinia :) Ainakin niiltä osin kuin reissussa on käyty ja instagram kuvia otettu.