2012-02-27

Muistikirja

Uudeksi lempiajanviettopaikakseni on jollain erikoisella tavalla muodostunut Daikanyamassa sijaitseva T-site eli aikuisten Tsutaya. Ihan täysin en tosin ole vielä ymmärtänyt miten kirjakauppa voi olla vain aikuisille, kun sieltä kuitenkin saa lastenkirjoja. Myönnän kuitenkin nöyrästi, että siinä kaupan tunnelmassa on jotain taikaa. Se saa minut aina ostamaan jotain tai ainakin kokemaan, että tarvitsen juuri sitä opusta. Ja siis koska en voi aina ostaa jotain tiettyä opusta vain siksi, että musta tuntuu juuri sillä hetkellä siltä, se jää painamaan mieltäni. Katsotaan vaan minne vievät askeleeni seuraavan palkkapäivän tienoilla - viimeistään.

Sieltä kirjakaupan puolelta löytyy siis kirjoja ja lehtiä ihan kaikkeen mahdolliseen tarpeelliseen. Sain sieltä myös loistavan idean muistiviholleni. Idea syntyi tästä:


En tiedä näetteko mitä tuossa kannessa lukee...jostain syystä en ymmärtänyt ottaa lähikuvaa. Siinä kuitenkin lukee Liesjärvi National Park. Ja se taas tarkoittaa, että... No pohditaanpa antaako joku muistikirjalle nimen? Voi antaa ja, varsinkin täällä, en ollenkaan ihmettelisi jos tällaisen nimen olisi joku viholleen antanut. Mutta tämä ei ollutkaan vielä tässä. Missä mielessä ostatte yleensä muistikirjan? Omille muistiinpanoille, eikö? Ja niitähän varten tarvitaan tyhjiä sivuja, tilaa. Tämän muistikirjan kun aukaisee, näkee rauhoittavia valokuvia, kaunista Suomen luontoa, suoraan Liesjärven kansallispuistosta. 

Tämänkin lähes ostin ihan vain itselleni hyvänmielen vihoksi, mutta muistin ne kaikki tyhjät vihot, jotka jo täyttävät hyllyäni, tosin ne on ostettu muuta tarkoitusta varten, mutta tokihan niistä nyt yhden voisi nimetä "Hyvän mielen kuvilla varustettu hyvän mielen muistikirja"-tyylisellä nimellä ja liittää sivuille omia mieltä piristäviä kuvia. Voisi sitten hymyillä kahviloissa muistikirja seuranaan :)

Lisää tämän idean luojasta Miho Kakutasta löytyy täältä. Sieltä löytyy myös ne rauhoittavat kuvat. Jos vilkaisette niitä, niin pystytte ehkä kuvittelemaan täyden, ihmisiä vilisevän kirjakaupan ja sen miten mieli rauhoittuu tämän avatessa. Nostaa hymyn huulille.

Hymyn täyteistä maanantaita ja koko viikkoa kaikille!

Ei kommentteja: