2012-02-15

Ajatus on tärkein


Olin eilen aivan ihmeissäni kun sain työkaverilta pikkuruiset itseväkerretyt keksit (niistä ei tietenkään ole kuvia kun ne tuli nautittua "lounaaksi"). Miten voi ihminen unohtaa niin totaalisesti joka puolella hehkutetun ystävänpäivän? No näin kuitenkin tapahtui ja oli eilinenkin sen verran hektinen päivä, etten ehtinyt mitenkään unohdustani paikkaamaan. No ajattelin toisaalta, että eikö ole parempi muistaa ihmisiä joka päivä, aina kun siltä tuntuu, eikä vain tiettynä päivänä. Näin ainakin selitin itselleni paremman oman tunnon...

Tänään kuitenkin yritän hieman ottaa vahinkoa takaisin. Löysin jääkaapista vanhan suklaalevyn ja koska suklaatahan sen olla pitää tein suklaakeksejä. Musta parhaita suklaakeksejä on ne, joissa ne suklaat on paloina, ei suinkaan ne kokonaan kaakaojauholla "suklaiseksi" tehdyt keksit. Ja viimeksi nämä ainakin olivat suuri menestys eli tuskin menevät vikaan tälläkään kertaa.


Niin ja muuten eilen oli naiset teidän päivänne lahjoa miehet. Miehet sitten tulevat sankoin joukoin kyllä muistamaan teitä 14. päivänä maaliskuuta. Silloin vietetään ainakin täällä japanissa White Daytä. Tai perinteisemmältä nimeltään se taitaa olla National Marshmallow Day. 

Syntyperältäänhän kaikille ystävänpäivän tarina on tuttu, mutta White Day sai alkunsa kun japanilainen vaahtokarkkifirma päätti, että he tarvitsevat juhlapäivän. Oli vuosi 1978 ja ystävänpäivä oli jo täysillä mainoksissa. Ja kuten arvata saattaa naisilla oli ystävänpäivää kohtaan arvostus kohdillaan...toisin kuin miehillä. Ja näin firman johtaja keksi Valkoisen päivän. Kun naiset kuitenkin ostavat miehille ystävänpäiväksi lahjoja ja suklaata niin tottahan toki miesten pitää monin verroin lahjoa takaisin päin ja päivän nimen mukaisesti tietenkin mieluiten vaahtokarkeilla.

Ystävänpäivän tavoin tämä White Dayn viettäminen ei kuitenkaan saanut ihan maailmanlaajuista huomiota, vaikka ihan Koreaan asti levisikin. Nyt sitten vaan katsotaan josko muistamista tapahtuu silloin kuukauden kuluttua ;)
Ystävää ei saa rahalla, ei hyvällä eikä pahalla.
Ystävyys syntyy noista, elämän monista kiemuroista.
Olet olemassa, rakas ihminen.
Elämä kaunis on, kun tiedän sen.

Ei tärkeintä se, mitä sanot, teet
vaan mitä olet,
hymy,
kyyneleet.

4 kommenttia:

Alma kirjoitti...

Mä vein synttäripäivänäni juuri tällaisia isoja suklaahippuja sisältäviä keksejä töihin. Ne on parhaita. Itse sain yhdeltä ystävältä ystävänpäiväkortin postitse ja se tuntui ihanalta. Lisäksi poikaystävä osti ruusun ja neekerin suukon.<3 Minä(kin) olen huono muistamaan ystävänpäivänä..

Suveliina kirjoitti...

En ollutkaan koskaan kuullut tuosta White Daysta. Aika hulppea juttu. Piti oikein miehelleni lukea sun postaus. Meillä ei niin kovin hehkuteta ystävänpäivän perään. Ostin vaaleanpunaiset munkit ja niitä syötiin kahvin ja teen kera. Se riitti meille. Muutamille ystäville tuli lähetettyä viesti, mutta kortit jäivät lähettämättä. Minusta ystävänpäivä on joka päivä ja aina voi muistaa ystävää. Onhan se vaaleanpunainen krääsä hauskannäköistä, kun niitä kauppoihin aina helmikuussa tulee. Nyt sitä arvostaa arjen pieniä iloja ja tekoja, eikä suuria sydänilmapalloja tai nalleja. Koin myös huonoa omaatuntoa, kun postilaatikosta kajahti kortteja. No ensi vuonna sitten =)

Uusi Aamu kirjoitti...

Alma,
Lohduttavaa kuulla, etten ole yksin huonon muistini kanssa :) Totta, korttien saaminen tuntuu hyvältä ja olen useana vuonna muistanut laittaa kortit postiin hyvissä ajoin. Toisaalta ilahdun niistä korteista myös kaikkina muina päivinä :) Ja tänä vuonna ilahduin kun sain sairauslomaa viettävän ansiosta töistä palattuani aivan täydellisen aterian eteeni ja kotikin oli siivottu :) Koitetaan muistaa sitten taas ensi vuonna mekin ;)

Suveliina,
Täällä taisi alkaa heti joulun jälkeen tämä ystävänpäivävillitys eli siihen ehti ihan tottumaan. Nyt taitaa olla jo menossa sitten seuraava mikä-lie-pääsiäinen.
Tykkään viettää erilaisia juhlia, vaikka ne olisi vähän "kaupallisempiakin", ja muistaa ihmisiä, mutta miten tämä vuosi tuntuu menevän niin vauhdilla, etten ehdi kissaa sanoa. Pitää varmaan alkaa jo nyt valmistautumaan tuleviin juhlapäiviin (mitäs sieltä onkaan tulossa?) ja ensi vuoden ystävänpäivään ;)

Suveliina kirjoitti...

Nyt täällä syödään Runebergin tortuja ja laskiaispullia oikein urakalla =) Laskiaisen pulkkamäki jää tänä vuonna väliin, mutta josko ensi vuonna sitten ja onhan se pääsiäinenkin ihan kulman takana =) Vappua ja Juhannusta odotellessa =) No ei kai, nyt nautitaan vielä lumesta tovi. Meinasivat tänne etelä suomeen vesisateista hiihtolomaa. Saas nähdä sulaako lumet pois.