2011-04-07

Vinksin vonksin

Teimme viikonloppuna retken Chibaan, Urayasuun, Tokyon Disney Landin lähellä olevaan kaupunkiin. Alue on oikein mukavan oloista, uutta asuinaluetta, jolta löytyy myös kivan oloisia rivitaloja.  Mutta sekin on Tokiossa sijaitsevan Odaiban tapaan keinoteikoiselle pohjalle rakennettu.
Kuvat kertovat, mitä tapahtui siellä maanjäristyksen aikaan.


Oikein kuin tihrustaa näkee punaisen langan, joka näyttää miten talo olisi, jos se olisi suorassa.


Paikallisen izakayan ilmastointilaitteet pudonneet ja uponneet kuravelliin.


Pyörätie myös aivan vinossa.

Minnekäs se aita on menossa?

Youtubesta löytyi myös videoita, jotka selventävät miten tämä kaikki tapahtui ja mitä tapahtui kun keinoteikoinen pohja sekoittuu veden kanssa. Yhden esimerkin näkee täältä.

Jännä tunne tuli myös itselle. Sitä ei enää erottanut mikä oli vinossa ja mikä ei, koska kaikki oli vähän vinksin vonksin. Jälleen veti sanattomaksi. Ja lopulta tulikin vain tahto pois, oli nähnyt riittävästi yhdelle päivälle.

2 kommenttia:

Aamu kirjoitti...

Hurjan näköisiä kuvia!
Kiitos hienosta blogista, siitä on ollut mukava seurata Japanin kuulumisia. Meidän perheemme ei enää palaa Japaniin, joten sayoonara.

Uusi Aamu kirjoitti...

Aamu,
Ymmärrän kyllä. Ehkä jos meidänkin asuin kohde olisi pohjoisemmassa miettisimme itsekin toisen kerran. Ja varsinkin jos olisi lapsia. Varsin moni lapsiperhe onkin ottanut nyt joko varsin pitkän loman seuratakseen tilannetta tai sitten lähteneet kokonaan.

Ja olihan eilen illalla taas 7.4 magnitudin järistys Miyagissa. Sendaissa on jälleen sähköt poissa. Onneksi tsunamivaroitus kuitenkin peruutettiin.

Kiitos kauniista sanoista. Täältä voi kuulumisia seurata jatkossakin :)