2011-04-13

Kioton temppeleitä

Tällä kertaa, normaalista poiketen, olin varautunut. Matkaan siis. Olin etukäteen katsonut paikat, jotka olisivat varmuudella mielenkiintoisia ja kauniita näin kevät aikaan. Ja olin jopa suunnitellut vähän joka päivälle jotain ohjelmaa. Tosin ne suunnitelmat sitten kyllä aina hetken mukaan muokkautuivat, mutta voin sanoa, että kannatti ostaa kartta ja vähän netissä tutustua matkakohteeseen.Aikaa meillä oli siis vajaa neljää päivää, tarina täällä ei varmasti neljään päivään ihan mahdu ;)

Lauantaiaamupäivällä  kun saavuimme Kiotoon, suuntasimme ensin Sanjusangendo-temppeliin. Siellä oli n. 1000 puusta veistettyä kannonia rivissä. Ja olihan se kyllä vaikuttava. Lisäksi oli pikkuinen puutarha.


Seuraavana kohteena oli Kiyomizudera temppeli. Siellä tiesin tapaavani usean turistin, näkeväni kaupunkia ylhäältä käsin ja ihailevani kirsikkakukkien loistoa.


Ihmisiä jonottamassa ja juomassa hyvän onnen lähteen vettä.
Tämän lähteen vesi olisi tuonut terveyttä, pitkää ikää sekä menestystä opinnoissa.
Siitä hiukan kaiken parantavaa "savuhoitoa".Jokunen muukin oli löytänyt tiensä parhaalle näköalapaikalle.
Ja majapaikkaan suunnistaessamme poikkesimme vielä parissa paikassa. Ryozen Kannon alkoi houkuttamaan nähtyämme tämän puiden latvojen yli


Kyseessä onkin Toisessa maailmansodassa menehtyneiden japanilaisten muistoksi rakennettu patsas. Korkeutta sillä on 24 metriä.


Toinen kohteemme oli Kodaiji ja Entokuin temppelit. Tai ennemminkin niiden puutarhat.
Tällaisen lenkin ehtii hyvin tekemään puolessa päivässä. Käveltyä tuli reilu 10 km, mutta hyvällä ilmalla se ei harmittanut lainkaan. Toki matkan varrella näkyi paljon ihania ja houkuttelevia pikku puoteja ja putiikkeja, mutta tällä kertaa me kylmästi ohitimme ne. Niin paljon ei kuitenkaan ollut energiaa, että olisi jotain ylimääräistä tehnyt mieli kantaa ;) Tosin myös kahviloita ja ravintoloita oli matkan varrella riittävästi eli olisi sitä energiaa saanut lisääkin tankattua ihan milloin vain.

3 kommenttia:

Suveliina kirjoitti...

Wau, ihania kuvia! Joskus vielä matkaamme tuohon suuntaan. Mukavaa matkaa!

Vihreatniityt kirjoitti...

Kiitokset kierroksesta. Meillä kirsikkapuut jo kukkivat. Ovat kyllä niin kauniita. Muutekin hienoja kuvia.

Uusi Aamu kirjoitti...

Suveliina,
Ehdottomasti suosittelen matkaa tänne jonain päivänä. Jos haluaa välttyä turistiruuhkilta niin nyt olisi tilaa ;)

Vihreatniityt,
Kiitos. Kierros jatkuu.