2011-03-10

Niseko

Ja koska nyt on tullut julistettua loman parhautta, lumen parhautta, paikan parhautta. Olisi ehkä syytä kertoa itse paikasta. Eli paikka on Japanin pohjoisimmalla saarella Hokkaidolla sijaitseva laskettelukeskus Niseko.


Niseko on oikeastaan koostunut  kuudesta eri laskettelu"keskuksesta"/kylästä, joista suurimmat ovat Hirafu, Niseko Village ja Annupuri. Pienempiä keskuksia ovat Weiss, Moiwa (jonne en tälläkään reissulla ehtinyt, mutta jossa kuulemma sitä koskematonta lunta on reilusti) sekä Hanazono (jonne se reissuni paras lasku itseasiassa päättyi). Vaikka voisi kuvitella myös vuoren antaneen paikalle nimensä, näin ei kuitenkaan ole vaan vuoren nimi on Mt. Annupuri. Lisää ehkä myös hämäävät keskusten nimet. Voisihan kuvitella, että Niseko Village on suurin ja vilkkain näistä kylistä, mutta tosiasiassa siellä sijaitsee vain Hilton hotelli (jossa muuten on herkullinen buffetlounas). Vilkkain kylistä on ehdottomasti Hirafu, jossa sijaitseekin useita eri ravintoloita ja kuppiloita. Itse olen molemmilla Nisekon vierailukerroilla yöpynyt Annupurin rauhallisessa ympäristössä. Varsinkin Tokion jälkeen Annupurin rauha on ollut mitä oivallisin eikä miinusta ole myöskään ollut viiden minuutin kävelymatka majapaikasta alahisseille. Plussaa on myös se, että kun sillä puolella on vähemmän ihmisiä yöpymässä, on niitä myös vähemmän mäessä ja näin siis itselle jää lunta enemmän :)

After ski on Japanissa ilmeisen tuntematon käsite. Taitavat paikalliset viettää sitä mieluiten onsenissa ja omassa rauhassa. Nisekon after skin täyttää aussituristien suma. Sen lisäksi, että he ovat periaatteessa rakentaneet Hirafun kylän, ovat he myös aloittaneet hiihtokoulun, joka ilmeisen hyvin vetää myös asiakkaita. Eli jos joku on varmaa niin Nisekossa australialaisen tapaaminen.

Usein laskupäivän jälkeen alkaa ennemmin tai myöhemmin huikomaan. Ja siihenhän löytyy ratkaisuja, joko voi metsästää sen Annupurin puolella olevan Japanin (maailman) parasta pitsaa tarjoavan pikku pitserian, joka kulkee nimellä Pizza Del Sole. Lisäksi löytyy japanilaista henkeä huokuva, valtavan herkullista ruokaa tarjoava izakaya 唐火七 

Kuva täältä
Lisäksi kannattaa lähteä Hirafun puolella sijatsevaan ravintolaan, jonka erikoisuutena on rakennusmuoto, joka siis ei suinkaan ole normitalo vaan mongolialaisteltta. Ruoka on herkullista hokkaidolaista ruokaa.Tunnelmaltaan aivan ihana ja myös ruoka maistuvaa eli ilta sujuu rattoisasti.

Lähin suurin kaupunki, jossa sijaitsee myös kunnon supermarketti, on Kutchan. Sitäkään ei tosin liian suureksi kaupungiksi voi sanoa, mutta löytyi sieltä urheilu (laskettelu) kauppa, josta löytyi paljon Haltin tuotteita.Kuvat ovat aiemmalla kerralla ja arvatkaa mitä tuolle lumelle, joka on kadulla tapahtuu.... Avetaan vaan luukku kadulta, jonka alla menee kuuma vesi ja sinne kipataan lumi ja näin ei ole kuskaamisongelmaa. Näppärää, eikö?

5 kommenttia:

Vilijonkka kirjoitti...

Kuumavesiluukku on minulle ennenkuulumaton keksintö.

Mutta uutisten mukaan tänään on jo pitkään odotettu suuri maanjäristys & tsunami muovasi Honshua. Heti tänne ryntäsi... unelmieni maahan, muutaman ystäväni kotimaahan, sinun, uuden blogikaverini, kotikaupunkiin.

Sydämestäni toivon sinulla kaiken olevan hyvin. Voimia ja hyvää vointia, Uusi aamu!!!

Katja kirjoitti...

Eksyin tähän blogiin muutama viiko sitten ja olen käynyt lueskelemassa . Aamuiset uutiset pysäyttivät täälläkin. Toivottavsti sinulla on kaikki hyvin!

Arkitehti kirjoitti...

Myös Italiassa odotellaan kuulumisia.

Uusi Aamu kirjoitti...

Onnekseni Tokio ei kärsinyt varsinaista osumaa, vaikka kyllähän se tärähteli...ja tärähtelee. Säikäytti ja laittoi varpailleen. Mutta kuitenkin suuremmilta vahingoilta on säilytty. Onnekseni lattiat ovat suht pehmeät ja iittalan astiat kestäviä, koska mikään ei ollut mennyt rikki päivän aikana. Toisin on tuolla pohjoisemmassa, josta näkee hurjia uutisia koko ajan...

Kiitos huolenpidosta.

Karoliina kirjoitti...

Hei! Vihreatniityt-blogin kautta tanne tieni löysin, kiva paasta tutustumaan japanilaiseenkin kulttuuriin suomalaisen nakökulmasta :)