2011-03-13

Hiljainen

Eipä ole paljon sanottavaa, mielessä kuitenkin paljonkin eli ehkä sitä sanottavaakin löytyy enemmän kuin Tokion kauppojen hyllyiltä.


Perjantai-iltaan mennessä oli pienempien kauppojen hyllyt tyhjentyneet ja viikonlopun aikana sama ilmiö tapahtui suurempien kauppojen hyllyille. Tänään ei löytynyt vettä, eineksiä, banaaneja... Onneksi meillä on jonkunlaiset varastot vettä ja ruokaa. 

Lauantaiaamuna vähien yöunien jälkeen uutinen ydinvoimalasta tuntui....uskomattomalta. "Tämä tästä vielä puuttui", taisi päästä ulos suustani. Sen tila pitäisi tällä hetkellä olla suht vakaa. Sähköä aletaan mahdollisesti säännöstelemään huomenna.

Tokiossa kuitenkin kaikki on ok. Jälkijäristyksiä nyt on vieläkin, mutta neki ovat harventuneet...tai sitten niihin pienempiin ei enää reagoi. Uudesta yli M7 järistyksestä seuraavan kolmen päivän aikana on varoitus annettu. Ja senpä vuoksi on meidän reput pakattuna oven vieressä, jos tulee kiire lähtö. Aina ulos lähtiessä kulkee mukana hyvin pieni hätävarapakkaus vettä, naposteltavaa ja lamppu.

Televisio on näyttänyt yhtä soittoa uutisia pohjoisemmasta. Se vetää mielen apeaksi ja samalla ehtyvät sanat.

Kiitos kaikille huolenpidosta ja kauniista ajatuksista. Päivä kerrallaan täällä elellään ja katsellaan. Iloitaan elämän pienistä asioista kuten ystävien hyvästä kunnosta, auringon paisteesta, lämpimästä vedestä, edes pienestä sähkön määrästä, juotavasta vedestä...


7 kommenttia:

Vihreatniityt kirjoitti...

Katsoin eilen pitkään Skyn uutisia ja pahaa teki. Pieniä lapsia pelastetiin veneillä. Kuinkahan moni niistäkin pienistä oli juuri menettänyt toisen vanhemmistaan tai paihimmasst tapauksessa kummatkin ja vielä sukulaiset päälle.
Kaikkea hyvää sinulle!

Vilijonkka kirjoitti...

Kauhulla seurataan täälläkin raportointia naapurista. Ja voimaloiden vaikeuksien kehittymistä, joka on kyllä todella pelottava asia, näin "ei niin tekniikkasuuntautuneelle". Hengessä siis mukana. Hyvää vointia!

Uusi Aamu kirjoitti...

Vihreatniityt,
Niinpä. Pahaa tekee katsoa tv:tä, mutta toisaalta ei osaa olla katsomattakaan.
Kiitos!

Vilijonkka,
Pakko myöntää, että olin jo melko rauhallinen tilanteeseen nähden. Lähinnä jännitin uutta järistystä, mutta kyllä tämä uusi järähdys tänä aamuna lisäsi taas stressihormoneja...
Kiitos! Kyllä me yritetään täällä parhaan mahdollisen mukaan pärjätä.

Vilma kirjoitti...

Olen jo jonkin aikaa seurannut blogiasi. Nyt päätin kommentoida johtuen nykyisen kotimaasi tapahtumista. Uskon hyvi sen, että pelottaa.

Aloin seurata blogiasi siitä syystä, että etsin hakemistosta mm.sanalla japani blogeja. Olen tekemässä pihasta japanilaisen puutarhan tyylistä ja niiltä tiimoilta on tullut haettua (lähinna turhaan) aihetta käsitteleviä kirjoituksia. Bloggauksesi oli sen verran kiinnostavaa, että jäin koukkuun. Yritähän jaksella.

Elegia kirjoitti...

Minäkin seuraan BBC:ltä ja lehdistä tilannetta. Kunpa tilanne saataisiin pian hallintaan!

Ajatukseni ovat siellä!

mizyéna kirjoitti...

Heippa, hyvä kun olette kunnossa. Vaan mites nyt kun UM kehoittaa poistumaan maasta ellei ole jokin pakottava tarve siellä oleskella?

Aamu kirjoitti...

Toivottavasti teillä on kaikki hyvin. Olette ajatuksissamme.