2011-07-26

Teen maistelua

Ystäväni täällä vieraillessa piipahdimme eräänä sateisena päivänä Ginzassa. Koska kuulemma siellä pitää kaikki turistit käyttää. Teeseremonia on myös yksi kokemisen arvoinen asia, tosin itselläni tekee aina tiukkaa se polvillaan istuskelu ja liikuskelu, joten Uogashi Meichasta kuuleminen sai helpotuksen huokauksen pääsemään huuliltani.

Teen valmistamista


Välineistö

Tujua vihreää teetä.

Japanilaista herkkua

Mmmm...vihreää teetä

Kaik' men'


Uogashi Meicha on maailmankuulun japanilaisen teenvalmistajan liike, jossa pääsee maistelemaan herkullista teetä. Paikan toisessa kerroksessa saa maistella teenlehdistä haudutettua teetä, kun kolmannessa kerroksessa pääset nauttimaan hieman perinteikkäämmästä tunnelmasta ja teekin on valmistettu perinteisestä vihreä tee pulverista. Meidän valitseman tarjoilun sijaan kolmannessa kerroksessa oli mahdollista valita vihreä tee kakigooria eli japanilaista jääjälkkäriä. Lisäksi liikkeestä saa ostaa teetä aavistuksen kovaan hintaan esimerkiksi tuliaisiksi.

Itsellenikin tämä oli varsin hieno kokemus. Tarkalleen hijottujen kädenliikkeiden seuranta ja rauhallinen tunnelma saivat aikaan itsellekin rauhoittumisen. Jotenkin sitä unohti olevansa keskellä vilisevää Ginzaa.

6 kommenttia:

Vihreatniityt kirjoitti...

Mitä tuo japanilainen "herkku" on?
Näytää jääpalalta jonka sisällä on mustia oliveja...

Uusi Aamu kirjoitti...

Vihreatniityt,
En osaa ihan tarkalleen sanoa. Sisällä oli papuja, mutta se päällinen taitaa olla jotain sokerihommelia. Kylmää se ainakin oli, eikä ollut tahmeaa.

Heli kirjoitti...

Tuon teejauheen käyttö alkoi askarruttaa taannoin, kun sain haltuuni pussillisen. Se on vielä avaamatta, kun en oikein ole tiennyt, mitä sillä pitäisi tehdä. Onko siitä tehty tee ihan "tavallisesti" juotavaksi sopivaa? Ilmeisesti sitä voi käyttää muuhunkin kuin juoman valmistamiseen...?

Uusi Aamu kirjoitti...

Heli,
On se ihan "tavallisesti" juotavaksi sopivaa. Käyttötapa vain on hieman erilainen eli sitä ei hauduteta vaan ennemminkin käytetään vähän kuin kaakaojauhetta. Erona että teejauhe sekoitetaan veteen :)

Niin ja lisäksi sitä jauhetta voi sekoittaa jäätelöön tai siis laittaa siihen jäätelön päälle. Vihreäteejäätelö on noussut täällä yhdeksi suosikikseni.

Toivottavasti tästä oli jotain apua.

Heli kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Tuota jäätelöön sekoittamista taidankin kokeilla pikimmiten, sillä tällä helteellä enemmän mieli sitä kuin teetä :)

Uusi Aamu kirjoitti...

Heli,
Unohdin ihan, että voihan sitä teetä juoda myös kylmänä eli jauhetta vaan veteen ja jääkaappiin. Hyvää näin kesällä :)