2011-07-20

Kamakura temppeleineen

Kamakura on Japanin vanha pääkaupunki, jossa on mahdollisuus nauttia elämän hienouksista sen kaikilta kanteilta. Tällä reissulla keskityimme siihen osioon, joka vetää väkeä puoleensa vuodesta ja viikonlopusta toiseen, eli temppeleihin. Tosin päivässä ehtii nähdä vain murto-osan 19 shintolaispyhäköstä ja 65 buddhalaistemppelistä, mutta valtaisaa ähkyä ei ehtinyt kokemaan. 


Tästä se alkoi. Junan jonotuskaistalta.


Junasta hyppäsimme pois Kita-Kamakuran asemalla ja suuntasimme nenämme zen-temppeli Engaku-jiin. Sieltä suunnistimmekin hyvien opasteiden johdattelemana kauniiseen Kencho-jin temppeliin. Temppeli on Japanin vanhin zen-luostari.


Päähalli Hojossa pääsi antamaan varpaille ilmaa ja samalla tassutella ympäriinsä pehmeällä tatamilla ja nautiskella zen-puutarhasta.
Voimien riittävyyttä pohdittiin hetken, kuuleman mukaan mäeltä näkee kauas. Hetken pohdittuamme lähdimmekin etsimään polkua ylös. Ja niitä rappuja tuntui riittävän. Portaiden yläpäässä odotti Hansobonin suojelustemppeli. Näköalatasanteilta olisi varmasti kirkkaalla säällä saanut mitä uskomattomampia kuvia, jopa jylhästä Fuji-vuoresta. Tällä kertaa kuitenkin tyydyttiin levähtämään.
Ja vaikka vierailimme Kamakurassa keskellä viikkoa, oli siellä kuitenkin muitakin. Mitä se siten olisikaan viikonloppuna...Eikä meidänkään retkemme tähän päättynyt, jatkuu ensi kerralla.

2 kommenttia:

Vihreatniityt kirjoitti...

Noilla Zen-puutarhoilla on kyllä ihmeellisen rauhoittava vaikutus...jopa kuvaa katsoessa.

Uusi Aamu kirjoitti...

Vihreatniityt,
Totta ja paikan päällä on hienoa kun kellään ei ole kiire...paitsi niillä turisteilla, joilla on aikataulu ;)