2011-07-19

On ilmoja pidellyt...

Jos ei muuta puhuttavaa japanilaisten kanssa keksi, voi aina puhua säästä, ilmoista. Viime aikoina on ollut vaihtelevaa.Molempia asusteita on tarvittu, huolimatta sadekauden mitättömistä sateista. Sadekausi oli jopa niin olematon, että jopa paikalliset hämmentelivät milloin se tulee ja menee vai eikö sitä enää yhtäkkiä olekaan lainkaan. No itse olen ollut tyytyväinen sateen väheisyyteen ja nauttinut paljaista varpaista ja pyöräretkistä kaupungilla. Tällä hetkellä kummastellaan taifuunia, että tuleeko se vai eikö sitä tule...siis Tokioon. Kyllä se jossain liki painelee, sen verran tuuli tuivertaa ja sade lyö ikkunaa. Ja sääkarttakin näyttää punaista.

No kesäloma alkaa perjantaina, että josko silloin taas pääsisi nauttimaan auringon säteistä suoraan siniseltä taivaalta.Myönnettäköön, että on päiviä, jolloin asfalttitie on liian kuuma ja aurinkokin saisi välillä leikkiä piilosta pilvien kanssa, jolloin jo ulko-ovelta tekisi mieli kääntyä takaisin sisälle kun hiki virtaa vaikkei ole askeltakaan ottanut. Mutta silloin kun pitää mielessä veden viilentävän vaikutuksen niin siitäkin selviää. ...niin ja onhan suurimmassa osassa julkisista paikoista ilmastoinnit niin täysillä, että pitäisi olla villanutut yllä.

2 kommenttia:

Vilma kirjoitti...

Taitaa säästä puhuminen olla aika yleismaailmallinen ilmiö. Sitähän se on täällä Suomessakin. Hyvää lomaa!

Uusi Aamu kirjoitti...

Niin se taitaa olla. Täällä se jotenkin vielä korostuu, kun sähköpostitikin alkavat sillä, että onpas ollut kuuma viime aikoina. Kiitos!