2011-07-21

Kamakuran Daibutsu

Kamakuran retki jatkui siis lounaalla ja päätettiinkin nopeasti mennä sisään johonkin niistä, jotka ovat hieman syrjäisemmällä alueella. Ihan jo siksikin, että teki hyvää päästä ihmisvilinästä pois.

 Lounaaksi valitsimme siis japanilaista currya, joka Kamakurassa oli varsin merihenkinen. Onhan Kamakura merenrantakaupunki.

Lounaan jälkeen suuntasimme kulkumme Kamakuran tunnetuimmalle turistikohteelle, Kamakuran symbolille, Daibutsulle. Pronssisella Amida-Buddha -patsaalla on korkeutta 13,35 metriä ja onkin Japanin toiseksi suurin buddha patsas.


Näiden temppeleiden lisäksi Kamakurassa on vielä runsaasti kokemisen ja näkemisen arvoisia temppeleitä eli retki pitänee toistaa pariinkin otteeseen vielä. Hengellisyyden lisäksi Kamakurassa pääsee nauttimaan muistakin elämää rikastuttavista asioista, joista yksi on rento rantaelämä.
Mutta siitä lisää toisella kertaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kivoista kuvista. Tekee mieli hypätä taas junaan ja puksutella Kamakuraan.

Itseasiassa Kamakuran daibutsu ei ole toiseksi suurin Buddhan patsas Japanissa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Daibutsu

Se on toiseksi suurin pronssinen ennen modernia aikaa valmistettu Buddhan patsas Japanissa. Ehkä hieman pilkun viilausta, mutta paljon suurempia patsaita on tehty muista materiaaleista ja myös modernilla aikakaudella.

Vihreatniityt kirjoitti...

Uskallauduitko uimaan?

Uusi Aamu kirjoitti...

Naranotatu,
Kiitos, Kamakura on kyllä hauska paikka. Kiitos myös oikaisusta, mulla on ollut ihan väärä tieto.

Vihreatniityt,
Tuo ranta on kuuleman mukaan ikävä uimisen kannalta...paremmat rannat on hitusen etäämpänä. Mutta meri-ilman haistelu onnistuu tuostakin :)