2011-08-01

Kesäretki

Izun niemimaa on Tokiosta 2-3 tuntia junalla länteen. Useamman kerran on keskustelun aiheena ollut sinne suunnata näin kesäaikaan. Kerran aiemmin käytiin siellä vähän kiipeilemässä, mutta myös rantakohdetta valittaessa on Izu varteenotettava vaihtoehto.

Aloitimme retken suunnittelun vajaa viikko ennen lähtöä ja nappasimme vain asemalta kotiin tutkattavaksi matkaesitteitä. Ja sieltä valitsimme pakettimatkan, johon kuului meno-paluu junaliput, yö onsenissa, illallinen ja aamiainen. Oli melko kattava paketti siis. Matka starttasi junalla Tokion asemalta ja kulku pääteasemalle Shimodaan oli varsin näppärä, ei ainuttakaan vaihtoa. Ja mikäs siinä matkustaessa kun kaupunkialueen ulkopuolelta alkoi alla olevat maisemat.


Shimodaan asti meillä siis oli liput. Matkalla tosi aloimme ajattelemaan, mitenkäs sinne niemimaan toisella puolella olevaan onseniin kannattaisi oikeasti matkata. Ja niinpä päädyimme vuokraamaan auton, joka oli mielestäni todella hyvä päätös. Bussiakin olisi ollut tarjolla, mutta sitten olisi jäänyt näkemättä mm. Shirahaman (suomeksi valkoinen satama) ranta. Nimensä se on luultavammin saanut hiekastaan.

Tuolla rannalla ei tosin uimaan vielä päästy, koska juuri poistuneen taifuunin jälkimainingit olivat vielä sen verran kovat, että koko ajan tuli kuulutuksia, ettei veteen saisi mennä. Paikalliset eivät ainakaan kaikki ottaneet sitä kuuleviin korviinsa...

Paikallista rantamuotia...missäs ne bikinit on...

Ei kommentteja: