2011-08-30

Japanilaista yöpymistä

Meillä on tapana täällä matkustaessa aina mahdollisuuksien mukaan yöpyä mahdollisimman paikallisesti. Tällä Izun reissulla yövyimme onsenissa. Onsen siis tarkoittaa näitä kuumia lähteitä/kylpyjä, joita täältä löytyy niin luonnonvesillä kuin sitten vähän vähemmän luonnollisilla vesillä.


Ilta-aurinko omasta huoneesta

Ulkoaltaita kauniilla merinäköalalla.Huonekin oli yllättävän iso tällä kertaa. Mutta tapojen mukaan illallinen tarjottiin huoneessa, jonka jälkeen pöytä ja tuolit siirrettiin syrjään ja kaapista kaivettiin pedit eli futonit esiin. Aina huoneissa ei ole omaa vessaan, mutta tällä kertaa meiltä löytyi sen lisäksi jopa oma pieni sisäkylpyamme ja lisäksi parvekkeella oli pieni palju odottamassa täyttöä...ei kuitenkaan täytetty vaan hyödynnettiin julkisia.

Vaikka varaukset oli tehty etukäteen niin lisäjännitystä näihin ns. pakettimatkoihin tulee kun miettii onkohan ymmärtänyt ihan oikein kaiken informaation vai mikäköhän siellä lopulta odottaa. No tähän asti ollaan ymmärretty ainakin ihan riittävän pitkälle eikä pettymyksiä ole sattunut eli jatketaan samaan tapaan.


Onsen oli siis Izulla sijaitseva Dogashima Spa (堂ヶ島温泉). Suosittelen.

1 kommentti:

Vilma kirjoitti...

Varmasti mielenkiintoinen reissu!