2013-10-29

Kodin sydän

Keittiö. Yleensä nousee aika korkealle lempihuonelistassani kodissani. Tässä talossa se jää jotenkin vähän valjuksi. Kaapistoissa näen paljon parantamisen varaa...ja niiden asentamisessa. Mutta keittiö toimii, siellä saa laitettua kattilat porisemaan ja uunit kuumaksi. Lempikohtani keittiöstäni onkin tämä pieni seinämä. Nautin siitä, että tietyt asiat ovat helposti saatavilla ja tykkään tuosta täyspuisesta aputasostakin ihan hirmuisen paljon.Tai sanottaisiinko, että juuri tällä hetkellä ei tämä kohta ole ollenkaan lempilistallani vaan hyvin kaukana siitä. Kehikko seinällä roikkuu tyhjänä, odottaa pyyhkijää ja taso on siirretty toista seinää koristamaan. Katossa on miehen mentävä aukko.

Niin, kun kattoa on seurattu jo lähes vuoden verran, että onkohan siellä kosteutta, falskaako jostain kylpyhuoneesta, laajeneeko läikkä vai onko se jotain vanhoja. Kunnes viikko sitten keskiviikkona alkoi kuulumaan tiputusta. Torstaina kävi mies toteamassa, kuinka suihkuseinämme vaatii uudistamista ja siten on vuoto korjattu. Siitä helpottuneena laitan tiskikoneen päälle ja vähän myöhemmin pyykinpesukoneen päälle, ihmetellen kuinka veden tulo vaan kiihtyy ja reiät lisääntyy..."Nooh, ehkä se mies ehti päästämään aika lailla vettä kokeillessaan.."

Illalla nukkumaan mennessämme kuului valtaisa röjähdys. Epäilin koko suihkun tulleen alas, mutta ei. Keittiön kattohan se oli pettänyt alta noin 10 litran vadin tullessa täyteen ja vuotaessa pikkuhiljaa vettä rakenteisiin eli lastulevyyn, jota kattomme on. Ei ollut vuoto suihkumme syytä, saatikka suihkuseinän, vaan yhden liitoksen, joka ilmeisesti on vuotanut jo jokusen tovin...onhan sitä korjattukin ja korjaajatkin olleet varsin nokkelia vatinsa kanssa.

Perjantaina kävi mies laittamassa liitoksen kunnolla kiinni, ihmetellen. Ja ensi viikolla saamme uuden katon. Tänä aikana on mielessä käynyt muutto, englantilaiseen rakentamiseen luottamisen olemattomuus, onnekkuus mukavista huoltomiehistä, onnellisuus suihkun ja kaikkien vesiputkien toimivuudesta sekä lykky, ettei kukaan ollut sen 10 litran vettä täynnä olevan vadin alla... Englanti on yllätysten maa, kun rakenteistakin voi tulla vastaan mitä vaan! Eikä vain vanhoja sanomalehtiä ;)Ei kommentteja: