2013-07-19

Maidoton jäätelöhuijaus

Tämä herkku on jostain blogien ihmeellisestä maailmasta löydetty aikoinaan, vahva veikkaus että alkuperä on Kaikki mitä rakastin-blogi. Saattaa olla myös jostain muualta, en valitettavasti pysty nyt muistamaan. 

Tiedä sitten onko tämä lämpö pehmentänyt pään vai se kun miettii valtavasti maidottomia herkkuja jäätelön tilalle, mutta tämä on yksi, joka ei petä.


Banaani-pähkinä-suklaa-jäädyke.


Tällä kertaa aavistin ja oikaisin. Laitoin banaanit pakkaseen hyvissä ajoin ennen mieliteon koittamista, joka kostautui pienellä sulatusviiveellä. Tässä odotellessa ehtisin nuolaisemaan loput maapähkinävoit eli hieman oikaisin ja käytin kokonaisia pähkinöitä, tällä kertaa kaapista löytyi maa- ja cashewpähkinöitä. Niin ja kaakaonibsejä ei sovi unohtaa. Nämä kaikki sekoitetaan tasaiseksi ja nautitaan.


Joskus saatetaan jakaa, jos toinen sattuu saapumaan paikalle riittävän nopeasti, oikeaan aikaan.


Lähes samanmoisilla aineksilla tein näitä jäädykkeitä myös aiemmin jäätelön uupuessa. Tosin aloitin sillä, että laitoin banaanit, maapähkinävoin ja luomusuklaan sekaisin. Jaoin tarjoiluastioihin ja pakastin.  Tiedä sitten johtuiko tästä järjestyksen muuttamisesta, maapähkinävoin käyttämisestä pähkinöiden sijaan vai luomusuklaasta, mutta maku oli hitusen parempi. Eli aina ei ehkä kannata oikoa....tai nuolla purkin pohjia juuri kriittisellä hetkellä.


Ei kommentteja: