2013-07-06

Kesä!

Taisi se kesä vihdoinkin tällekin saarelle löytää. En kyllä valita. Tämä päivä on jo mennyt ulkona istuskellessa, nurmikon leikkuussa ja pienessä puutarhajumpassa. Ja päivä jatkuu ulkona istuskelulla ja grillailulla. Tätä on odotettu. Nyt kun alkaa ilmatkin olemaan kesäiset on hyvä palata ajassa taaksepäin ja juhannukseen. Juhannuksesta puuttui sauna, uinti ja grillaus, mutta sen sijaan livemusiikkia, jokiajelu ja hotelliaamiainen. Livemusiikista vastasi Leonard Cohen. 


Samainen vanhamies sai kylmät väreet kulkemaan selkää pitkin jo viisi vuotta sitten Helsingissä. Ja samanlaiset kulkivat selkäpiitä pitkin myös juhannusaattona. Ja tämä mies jaksoi yhä vain esiintyä 3 tuntia putkeen. Uskomatonta! 


Väitti esiintyvänsä vielä vuoden ja sitten alkavansa polttamaan tupakkaa. Toivottavasti näin ei käy, tai sitten pitää vielä vuoden sisällä ehtä kertaalleen samaan halliin tämän miehen kanssa. Tällä kertaa törmäsimme häneen vielä seuraavana aamuna hotellin aamiaisella. Ja siinä hän istuskeli ja söi murojaan hattu pöydällä, viereisessä pöydässä. Sillä hetkellä ei harmittanut harmaa, pilvinen sää. 


Niin, ei tämän kesän lämpötiloissa ole ollut paljon kehumista. Eräänä päivänä kun aurinko paistoi istuin ulkona kutomassa villanuttua. Eikä edes sormet hionneet. Mitä kaikkea voi tehdä 7 veljestä-langata? Siis muita kuin sukkia ja säärystimiä ja lapasia. Siis mihin käyttöön se sopii parhaiten? Lankaa on vaikka kuinka, mutta en mitenkään keksi niin montaa ihmistä kenelle kutoa villasukkia...Ja meillä jo on, niin pitkävartista kuin varrettomiakin. Tarvitsisiko siellä joku villasukkia?


Nyt ei onneksi tarvitse villasukkia jalkoja lämmittämään kun aurinko hoitaa sen. Niin mahtavaa ja ihanaa! Nyt tiedän mistä siellä Suomessa on koko kesä puhuttu (tai tiedänhän mä muutenkin kun kävin vakoilemassa silloin kun ne helteet alkoivat).


Nyt kun näyttää siltä, että aurinko paistaa koko viikonlopun, taidan minä lähteä ulkoiluttamaan ja kokeilemaan uutta työvälinettä. Eilen tuli kuvattua jo mehiläisiä. Mahtaisiko viikonloppuna löytyä linssin eteen myös jotain muuta ikuistettavaa :)


Ihanaa ja aurinkoista elokuun ensimmäistä viikonloppua kaikille! Tämän postauksen valokuvien laadusta en muuten osaa sanoa yhtään mitään. Istun täällä puutarhassa ja tuo aurinko häikäisee niin pahasti, etten tahdo nähdä. Nooh, kerrankos näinkin :)

Ei kommentteja: