2013-01-25

Ihmettä kerrakseen

Tätä ei ole tahtonut uskoa ihan todeksi. Kuvittelin muuttavani Japanista toiseen saarivaltioon, jossa Japanin tavoin saa harvoin tai siis ei juuri ollenkaan nauttia lumisista maisemista. Mutta kuinka ollakaan...


Löytyi sellainen talven ihmemaa, johon astuessa jopa autojen äänet vaimenivat ja oli aivan hiljaista. Ympärillä näki vain jalanjälkiä, niin ja tassun jälkiä. Oli monemoista metsän eläintä käynyt jättämässä omat merkkinsä. Minun rinnassa tuntui onnen lämpö.


Ja kun sieltä löysin tieni ulos. Näin aavan maiseman lumikentän ja auringon. Vain sukset puuttuivat.


Tätä onnea on nyt jatkunut viikon. Aamut ovat olleet huomattavasti helpompia. Hymy huulilla on taittunut taival jos toinenkin. Ymmärrys kuitenkin tulevasta ja ensi viikon +10 asteesta on jossain taka-alalla. Mutta en valita. Sain jotain mitä en odottanut saavani. Se on helpottanut oloani monena päivänä ja tuonut iloa ja ennenkaikkea valoa elämääni. Tulkoon siis seuraavaksi ne kelit, joihin paikalliset ovat tottuneet...Onhan minulla muistot ja valokuvat...eikä lumi vielä kokonaan ole kadonnut.
4 kommenttia:

Vilijonkka kirjoitti...

Hurjan kaunista sielläkin ja varmasti poikkeuksellista. Miten autoilijat pärjäävät kesärenkailla?

Kirjailijatar kirjoitti...

Voi miten kaunista! Minäkin olisin lumesta mahdottoman iloinen, jos asuisin pitkään jossain missä ei ole lunta. Olen nytkin siitä iloinen, talvi ilman lunta tuntuu jotenkin ihan blääh...tylsältä.

Sanna kirjoitti...

Ihanasti kirjoitat!

Mahtavat olla enkkulaiset lumesta kummissaan. Mikään ei tietenkään toimi ja liikenne takkuaa :)

Uusi Aamu kirjoitti...

Vilijonkka,
Eipä ne tainneet kovin hyvin pärjätä, aika monet firmat antoivat luvan jäädä lumisilla keleillä kotiin. Toisaalta autotiet olivat aika paljon sulempia kuin jalkakäytävät.

Kirjailijatar,
Tuo on niin totta. Talvi ilman lunta on kuin kesä ilman jäätelöä...tylsä. Olikin ihan onnenpotku, että juuri tänä talvena täällä tällainen ihme koettiin.

Sanna,
Kiitos. No ei tietenkään toimi, eikä mihinkään silloin voi päästä ;) Onneksi talvi on nyt selätetty ja elämä palautunut normaaliksi :)