2011-09-18

Voi Gyoza!

Gyoza, se kiinalainen herkku, jota täältäkin saa vaikka mistä ja jos ei juuri sillä hetkellä satu löytymään niin sitten niitä voi näpertää itse. Sen lisäksi, että niitä saa vaikka mistä on täällä myös Gyoza Stadium. Tarkoittaa siis sitä, että 11 kuuluisaa gyoza liikettä on koottu saman katon alle. Sisäänpääsy maksaa 300 jeniä ja sen lisäksi gyoza annos maksaa n. 500 jeniä.Vaikean päätöksen jälkeen, päädyttiin ostamaan aika erilaisia nyyttejä, mitä ei yleensä syödä, ihan vaan todetaksemme, että on ne meidän perusnyytit vaan herkullisia...kaiken kukkuraksi tuli syötyä aivan liikaa :)


Stadium sijaitsee Ikebukuron kaupungissa Sunshine Cityssä ja on auki 10-22.

Mutta koska siis ne gyozat ovat herkullisia, että joskus niitä saattaa tehdä mieli vaikkei täällä enää asuisikaan. Senpä vuoksi pidimme gyoza partyt. Kaveripariskunta tuli opettamaan...

Eka itsetehty gyozalta näyttävä gyoza....ja todettava on, että harjoitus tekee tässäkin mestarin.


Puolet gyozista tehtiin itsetehdyllä kuorella ja toisen puolen kuoret ostettiin kaupasta. Itsetehdyt olivat tietty herkullisempia, mutta pakko se on todeta, että oli ne kaupasta ostetut kuoret vaan näppäriä. Paistuivatkin nätimmin ja se kokoaminenkin oli helpompaa.

Täytteeksi tuli tällä kertaa perinteinen jauheliha-katkarapu-kaali-purjo-valkosipuli-sekoitus. Seuraavaksi kokeillaan ehkä vähän jotain vähemmän perinteistä...

Maukasta oli ja vatsa tuli juuri sopivasti täyteen. Illallinen ei myöskään ollut hinnalla pilattu. 
Kannatti siis tutustua tämänkin ruoan saloihin.

Mihinköhän ruokalajiin seuraavaksi perehtyisi?

2 kommenttia:

Maire kirjoitti...

Moi! Löysin yhtäkkiä blogiisi kun etsin japanilaisia blogeja (kauhean vaikea löytää). Gyozat on siis niiiin hyviä, täytyisi tehdä taas joskus. Mut hauskoja juttuja sulla täällä blogissasi!

Uusi Aamu kirjoitti...

Maire,
Kiitos kommentista.
Vähän on ollut viime aikoina kiire ja vielä hetken se jatkuu, mutta eiköhän sitten taas pysty vähän säännöllisempään kirjoitteluunkin.