2011-09-19

Syksyn lehtien pelto

Eli Akihabara, tunnetaan myös nimellä Akiba. Paikka, johon otakut menevät viettävät vapaa-aikaansa, tunnettu se on siitä, että siellä on Elektroniikka Kaupunki. Tokiossa on hauska ilmiö se, että monesti tietyssä kaupungissa on jonkin asian keskittymä. Kuten nyt Akihabarassa on reippaasti elektroniikkaa ja pieniä elektroniikkaliikkeitä riittää ja voi melkein taata, että jos ei sieltä jotain löydy niin eipä sitä sitten oikeastaan tarvitakaan tai sitten sitä ei edes ole saatavilla.


Elektroniikan lisäksi sieltä löytyy myös paljon erilaista anime-, sarjakuva-, elokuvatuotteita. Ja niin myös tämä Gundam kahvila, johon tietenkin oli jonoa.


Pikkuliikkeiden lisäksi Akibasta löytyvät myös valtavat ketjuelektroniikkaliikkeet, kuten Yodobasikamera. Pakko myöntää, että vaikkei elektroniikka mielestäni mielenkiintoisin alue olekaan saan sujuvasti kulutettua aikaa näissä Yodobasheissa ja Biccameroissa. Aika kuluu sujuvasti jos jonkinmoisten laitteiden ihmettelyssä. Ensimmäisellä visiitillä kyllä korvissa vinkui ja pääkin alkoi siellä särkemään, mutta taisi kuulo sen verran heiketä sillä kerralla, ettei se möykkä ja "Irasshaimase"-tervehdykset tunnu enää "missään".


Alussa mainitsemani otakut ovat ihmisiä, jotka ovat omistautuneet omalle harrastukselleen, joka yleensä näillä liittyy tietokoneisiin, peleihin, animeen tai sarjakuviin. Sen voisi tavallaan kai mieltää ei niin sosiaaliseksi nörtiksi tai, kuten Wikipedia sen selittää, peräkammarin pojaksi.

Ei kommentteja: