2013-11-15

On a cold and frosty morning

Tiedättekö sen lastenlaulun...
This is the way we wash our hands, wash our hands, wash our hands. 
This is the way we wash our hands on a cold and frosty morning.
Tämä soi päässäni, kiitos työstäni lasten parissa aiemmin, nykyään useana aamuna. 


Olin viikon poissa ja lämpötilat laskivat huomattavasti. Ei ole villapaita enää ihan turhake, vaan mielelläni kaivan sen aamulla ylleni. Villasukat myös ovat päässeet todelliseen hommaansa. Samoin kuin sytytän takkaan tulen iltaisin, syy ei ole enää vain pelkkä tunnelma vaan nautin myös sen hyödystä. Vettä keitetään monta termospullollista päivässä, jotta saa lämmintä juotavaa pitkin päivää ilman, että pitää koko ajan olla keittopuuhissa.


Mutta en valita. Nautin kun huomaa vuodenaikojen vaihtelun. Olen pienesti kateellinen esimerkiksi To Destination Unknown-blogin Satulle, joka kertoo pääsevänsä murtsikoimaan. Mutta niin onnellinen, että jossain sellainen talvi jo on! En siis todellakaan olisi oikea ihminen asumaan talvet etelässä ja kesät Suomessa, koska kaipaisin kuitenkin lunta. Sinänsä nämä viimeiset asuinpaikat ovat olleet vähän huonosti valittuja ;)


Mutta vaikka ulkona viluttaa ja se yrittää saada vallan myös täällä sisällä, niin onneksi meillä on kaasu, joka lämmittää. Vaikka taisinkin alkuvuodesta epäillä naapurin tädin kokkaavaan jotain todella käryisää tai koko talon olevan tulessa, kun ensimmäisen kerran kiinnitin huomion talon kulmalta nousevaan höyryyn. Sitten minulle kerrottiin, että meidän talon kulmalta nousee ihan samanlainen...


Onko muita vuodenaikojen fiilistelijöitä? 
Ja onko lisää vinkkejä mukavaan lämpimään oloon, kun lämpötila ulkona laskee? 

Ei kommentteja: