2013-11-14

InstagramTravelThursday:Travelling lightOlin viime viikon reissussa. Lähdin perjantai aamuyöstä, palasin viikon kuluttua lauantain puolella. Matkan määränpäänä Italian Garda-järven seutu eli onni onnettomuudessa ei maailman kylmin kolkka. Matkatavaroina tämä reppu.

Reppu sisälsi: joogamaton, palikan, huovan, vyön ja therabandin, muistiinpanovälineet, pari opusta sekä kindle. Lisäksi siis 3 joogahousut, 3 hihatonta, 3 pitkähihaista t-paitaa, 3 sukat, sadettä pitävät housut, alusvaatteita viikoksi, pyjama, kännykkä latureineen, villasukat, hygieniatarvikkeet, pyykinpesujauhetta sekä kaurahiutaleita pariksi aamuksi. 

Yllä oli farkut, kuoritakki, villapaita, pitkähihainen t-paita ja hihaton. Koko viikko mentiin samoilla niken tossuilla. En ehkä ollut tyylikkäin matkustaja, mutta olin enemmän kuin tyytyväinen kun matkassa oli vain yksi kassi.

Onni oli tosiaan hyvä sää, pyykinpesumahdollisuus sekä ihanat, ystävälliset italialaiset. Oli tosin hyvä idea ottaa alusvaatteita tarpeeksi, koska oli kimppakämppä niin kaikille ehkä oli mukavampi näin. Kosmetiikkapussukkaan valitsin vain deodorantin, kookosöljyn, ripsivärin, shampoon, huulirasvan ja hammastahnan ja -harjan. Ostin myös minipienen hiusharjan lentokentältä kun kotona oleva ei mahtunut.

Onneksi tavaraa ei ollut enempää, koska saavuin italialaisten pyhäpäivänä ja saavuttuani parin tunnin matkan jälkeen samalle bussiasemalle, jossa aiemmin odotin bussia viisi(!) tuntia ja varmistettuani bussiaikataulun lipun myyjältä ja ostettuani lipun "kertoi" bussikuski, ettei määränpäänä olevaan kylääni mene bussi koko päivänä. Hyppäsin siis bussiin kun kuski sanoi, että joltain pysäkiltä on muutaman kilometrin kävelymatka.. Ja niin hyppäsin pois bussista ja kävelin kuskin osoittamaan suuntaan. Kiitin, etten ollut pakannut matkalaukkua! 

Kaikki kommunikointi tapahtui siis minun puhuessa englantia ja paikallisten puhuessa italiaa ja molempien osapuolten viittoessa. En voinut kuin nauraa tallustaessani tuntemattomilla teillä, keskellä ei mitään. Mutta niin pääsin kuin pääsinkin perille!

Italia tuntuu kovertavan paikkaa sydämessäni kerta kerran jälkeen yhä vaam syvemmälle. Olisiko vaikea oppia italian kieltä? Jos ensi kerralla osaisi jo muutankin kuin Grazie! Vaikka pitkälle silläkin tuntuu pääsevän.

Instagram Travel Thursday on lähtenyt skimbacon perustajan Katja Presnalin ja hänen tiiminsä ajatuksesta jakaa kokemuksia ja ideoita mm.matkustuksen tiimoilta instagramin avulla.


Suomeksi tätä virallisesti järjestävät  Destination unknownKaukokaipuu ja Running with wild horses. Osaa voi ottaa kuka tahansa. Ohjeet löydät täältä.

4 kommenttia:

Satu VW kirjoitti...

Eih, olen kyllä niin kade kaikille jotka "pystyvät" matkustamaan kevyesti! Meillä mukaan lähtee nykyään aina järkkärikamera, läppäri, muksujen pullot, maidot ja eväät, ja usein vielä kajakit ja melontakamat. Siinä ei sitten roudattaisi vain matkalaukkua vaan niitä kajakkeja myös.... :) Olit siis ilmeisesti jonkinlaisella joogamatkalla? Saisiko tästä pyytää erillistä postausta? :)

Uusi Aamu kirjoitti...

Satu,
Päätin tällä kertaa jättää kameran kotiin ja pärjätä kännykällä, vaikka yleensä kamera kulkee JOKA PAIKKAAN. Samoin läppäri jäi samalla päätöksellä. Lisäksi päätöstä helpotti se, että sama kohde tulee olemaan matkasuunnitelmissa vielä parin vuoden ajan. Niin ja toisin taitaa olla kun suuntaan seuraavalle matkalle, vähän jo hirvittää ;)
Mä sitten taas kadehdin ihmisiä, jotka jaksavat raahat kaikkia ulkoilukamoja mukanaan! Ja vielä lasten kanssa! Mä haluaisin nähdä niin paljon enemmän kaupunkien ulkopuolista elämää, mutta sekä kaupunkikamojen, että ulkoilukamojen rahtaaminen...huh...hiki tulee jo pelkästä ajattelusta :)
Joogasta on tulossa postauksia eli toiveesi on kuultu.

Satu VW kirjoitti...

No joo, saahan noita ulkoilukamoja vuokrattuakin mutta tietyissä tapauksissa on "helpompi" lähteä omien kamojen kanssa. Ja kivaa, joogapostausta odotellessa! :)

Veera kirjoitti...

Ihmisenä, joka on myynyt muutamaankin otteeseen omaisuutensa reissatakseen, en vieläkään ole oppinut tätä kevyesti pakkaamisen taitoa! Lisää tipsejä siis vaan, bring them on! :D