2012-05-04

Tämän kevään reiteiltä

Näitä polkuja tallaan...
...jos en ihan päivittäin niin ainakin viikottain. Keväisin tallailenkin ihan mielellään, valitettavasti niin tekee moni muukin ja se saa kadut täyttymään. Voitte kuvitella minkälaista se kävely sitten onkaan kun kaikki vain katsovat ylöspäin ja huokailevat. Kiireisiin päiviin nämä reitit eivät siis sovi, ainakaan tuo joen ranta, jossa lyhdyt malttamattomina odottivat jo pari viikkoa ennen kukkien kukkimista. 


Kevät on jännää aikaa. Jännitetään milloinka kukat alkavat kukkimaan. Tomutetaan huusholleista vanhat tomut pois ja annetaan tilaa uudelle, tuoreelle vuoden aikana kertyvälle. Täällä varsinkin on usko siitä, että keväästä alkaa uusi aika, melko vahva. Ja huomaahan sen ihmisistä, niitä näkyy lenkkipolullakin paljon useammin, vaikka itse aina kuvaankin niinkuin siellä ei ketään muuta olisi kuin minä, lenkkitossuni ja aurinko....näkisittepä ihmisryhmän selän takana.


Myös pyörätiet, tarkoitan siis kaikki mahdolliset kulkupaikat, joilla pyörillä pääsee eteenpäin, täyttyvät. Aiheuttaa päänvaaivaa siihen varautumattomalle ja pientä hermojen venyttämistä. Mutta kun pitää pään kylmänä ja kunnon rautaisena voi jättää ne sunnuntaipyöräilijät taakseen vaivatta.


Ja taas kyllä elämä maistuu ja hymy levenee :)

...ja kyllähän näitä polkuja tallaisi viimeiseenkin asti, jos ne aina pysyisivät yhtä kauniina. Mutta onhan niitä kauniita polkuja missä vain eli kunhan nämä nyt saadaan jonain päivänä kulutettua puhki...

2 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Ihanaa, keväisiä kirsikkapuita, huokaus... :)

Kirjailijatar kirjoitti...

Voi luoja miten kaunista! MInulla on ollut sellainen ikiaikainen haave, että haluaisin matkustaa Japaniin, kun kirsikkapuut kukkivat. Tuo on minun silmissäni jotenkin ylimaallisen kaunista. Taitaa olla aamuhetki?