2012-05-03

Koiruus


Eräänä iltana kävelin asemalta kotiin ja pelästyin. Oikealla puolella oli äänekäs Pachinko eli uhkapeli"luola. Sekin olisi voinut säikäyttää, mutta enemmän tällä kertaa hätkäytti liikkuva pyörän takana oleva kori. Tarkemmin katsottuani ei se ollutkaan kori, mikä liikkui vaan siinä olevassa kassissa oleva koira. Kyllä, elävä se oli. Liekö isäntä lähtenyt ulkoiluttamaan ja ajatellut samalla voittavansa rahaa. Erikoinen ajattelutapa joka tapauksessa.

Täällä pidetään pääsääntöisesti koiria kuin kukkia kämmenellä. Niitä puetaan kuin nukkeja. Löytyy niin farkkua, minihametta, kauluspaitaa kuin sadetakkiakin. Niitä kannetaan sylissä, kantoliinassa, -kassissa, työnnetään kärryissä. Autoissa ne saavat aina etupenkkipaikan ja on niille omia päiväkotejakin. Päiväkodista saa diplominkin, josta käy ilmi, mitä kaikkea "Meidän Musti" on oppinut. Yhden koiran hinnaksi sellaisessa tulee muistaakseni reilut 4000 euroa kuukaudessa. 

Sitten voikin pohtia tämän maan väestöjakaumaa...onko ihme, että väestö vanhenee, ettei lapsia enää tehdä? Onhan lemmikkikoirat helpompi synnyttää ja pitää niiden tilalla.

2 kommenttia:

Pinkkis kirjoitti...

Mä näin kerran kun vanhempi japanilaisrouva ulkoilutti pikkukoiraansa ja tämän tehtyä tarpeensa rouva pyyhki koiran pepun paperilla...

♥ Raisa

Uusi Aamu kirjoitti...

Pinkkis,
Kyllähän niitä näkee. Myös toisinaan on ulkoiluttajat varautuneet hyvin ja joko asettavat sanomalehden alle tai sitten koira saa kakkia suoraan pussiin. Valitettavasti löytyy myös niitä, jotka jättävät jätökset niille sijoilleen, mutta onneksi se on selkeä minimaalinen vähemmistö.