2012-01-19

Machupicchu industrias Presents

Kuten jo mainitsinkin viime lauantaina kävimme keikalla Shibuyassa. O-Eastin lavalle nousi lämppäröimään hiphop-ryhmä Sick Team. Itselleni on tavallaan haastavaa päästä hiphop live esityksiin mukaan. Tai mukaankin pääsee, mutta ei ehkä tunnelmaan. Varsinkaan näin kun esityksestä puuttuu tanssi. No ei sekään mikään kurja esitys ollut ja yksi hyvä puoli oli se, että pystyi treenaamaan japania. Hiphopista kiinnostuneille tiedoksi, Sick Teamiä pystyy kuuntelemaan esim. täältä.Pääesiintyjä keikalla oli Toe. Japanilainen neljän hengen ryhmä, joka soittaa instrumentaalista matikka-/post-rockia. Koostuu siis henkilöistä Kashikura Takashi (rummut), Mino Takaaki (kitara), Yamane Satoshi (basso) sekä Yamazaki Hirokazu (kitara) ja ovat tällä kokoonpanolla soittaneet jo vuodesta 2000. Tällä kertaa oli vierailevana tähtenä kosketinsoittaja, joka ihan vain vieraili lavalla. Toisinaan heillä on mukanaan lainavokalisti.

Saimme suuret ylistykset ystävältämme Bangkokista, joka oli ollut Toen esitystä katsomassa siellä ja niinpä päätimme lähteä katsomaan puhuuko ystävämme palturia. Siinä vaiheessa kun Sick Team lopetti ja alkoi niin kutsuttu väliaika, kävi tietenkin joku tarkistamassa, että Toen pojilla systeemit pelaavat ja se oli hetki kun lavan toisella puolella istuva yleisö kohahtaen kuin kuoropojat nousivat seisomaan. Lava oli hienosti keskellä eli kaikki pääsivät suht näköetäisyydelle ja pojat osasivat ottaa lavan haltuunsa ja huomioida joka puolella olevan yleisönsä.

Eli eihän se kaveri tietenkään palturia puhunut vaan pojat kyllä osaavat soittaa. Tällä kertaa he eivät toimineet lämppärinä, joka saattoi olla poikia aika paljon vapauttava voima, koska hetkittäin vaikutti hieman sekavalta. Myöskin samantyylinen soundi oli melko monessa biisissä, piti ihan pysähtyä pohtimaan onko kaikki yhtä ja samaa biisiä, soittavatko he jo jotain toistamiseen vai löytyykö biisistä uutta sävyä jostain kohtaa. Ja löytyihän sitä. Loppua kohten sävyä tuli lisää kun mukaan pääsi myös akustista kitaraa ja laulua.


Tunnelma oli katossa. Japanilainen yleisö lavan toisella puolen heiluttivat kukin rytmikkäästi päitään, josta voi päätellä, että samalta näytti myös meidän puolemme lavasta. Ei todellakaan harmita käydä katsomassa ryhmää, josta kukin osaa soittaa todella hyvin omaa instrumenttiaan.Heidän Myspace-sivustoltaan löytyy lisää infoa ja biisejä. Tosin info taitaa olla vain japaniksi.

Ei kommentteja: