2012-01-09

Jouluaatto 2011 -muistelmat

Elämän suola on tehdä se, mitä ihmisten mielestä ei ole soveliasta tehdä.


Kun Finnair jo oli lennättämässä jouluksi kotiin, ei asiasta tiennyt vielä kuin veljeni. Hänkin tiesi vain siksi, että julkiset kulkuneuvot myös hiljentyvät joulun viettoon. Tällaisen joululahjan järjestäminen herätti monessa tutussamme mielipiteitä. Toiset toivoivat äidilläni olevan vahva sydän, toiset vaan totesivat, että tämä tällainen ei vaan milloinkaan sopisi tehtäväksi ja jokunen oli myös täysillä yhtä innoissaan kuin mekin ja toivoivat yllätyksen onnistuvan yli odotusten.

Ja onnistuihan se, tosin alkoihan siinä jännittää kun näki ikkunasta isän terottelevan kinkkuveistä, mutta kun asteli jonon jatkeena sisään ei suurempaa vahinkoa päässyt sattumaan. Sisko kiljahti kuin pelottavimmankin kauhuleffan aikana, äiti tietenkin vuodatti muutaman kyyneleen ja isä pohti, että miten tämä tällainen on mahdollista kun juuri eilen puhelimessa olin kertonut jouluvalmistelujen olevan lähes valmiit.

Ruokaa riitti kuitenkin meillekin, samoin jouluista tunnelmaa. En muista milloin joulu olisi tuntunut näin joululle. Ja milloin olisi ollut yhtä paljon aikaa vain maata, lukea kirjoja ja katsoa leffoja. Tällaisesta joulun vietosta voisi tulla vaikka tapa...


7 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Wau, mahtava idea. Kävellä pokkana jonon jatkoksi!! :D

Vihreatniityt kirjoitti...

Kerrassaan mahtava yllätys. Kyllä toiset ihmiset sitten voivat olla tylsiä, kun ihmettelivät yllätystäsi.
Olin itse kerran järjestämässä samanlaista yllätystä ystävälleni, jonka mies oli töissä pohjois-Afrikassa. Hänen piti olla joulun töissä, mutta tulikin kotiin. Vaimolle ei saanut sanoa asiasta mitään ja minä olin juonessa mukana. Joulupäivänä sain puhelun, että mies oli turvallisesti kotona. Minullekin tuli hyvä mieli, koska monimutkainen järjestely ja salailu kannattivat.

Uusi Aamu kirjoitti...

Sara,
Eikö :)

Vihreatniityt,
Minustakin tuo on varsin mukava yllätys. Ja juurikin se, että suoranaisesti ei tarvitse valehdella vaan asioita vaan jättää kertomatta. Tottahan oli, että jouluvalmistelut olivat viittä vailla valmiit puhelun aikana...niitä tosin ei tarvinnut juurikaan tehdä ;)

Kirjailijatar kirjoitti...

Riemuitsin tästä jouluyllätyksestä kovasti! Että pääsit yllättämään noin loistavasti :)

Uusi Aamu kirjoitti...

Kirjailijatar,
Kyllä tästä jouluyllätyksestä riemuitsin myös minä ja onneksi myös yllätettävät :)

Pinkkis kirjoitti...

Olen ahminut blogisi alusta tähän hetkeen parissa päivässä, työnantajan tietämättään kustantaessa koko touhun. Olen nauttinut suunnattomasti tarinoistasi suosikkimaassani Japanissa! Kiitos kaikista hienoista hetkistä, jotka olet lukijoittesi kanssa jakanut. Oma japaninkaipuuni alkaa lähentelemään sietämätöntä olotilaa, pakko päästä!
Tähän postaukseesi liittyen halusin todeta, että kovasti liikutuin lukiessani yllätyksestäsi. Aivan mahtava idea! Ja halolla päähän niitä, jotka tuollaisen tuomitsevat!
Innolla odotan mitä kaikkea muuta blogissasi onkaan tulossa.
Oikein loistavaa vuoden alkua!
♥ Raisa

Uusi Aamu kirjoitti...

Pinkkis,
Kiitos vaan kovasti kommentistasi. Ilahdutti kovasti ja antoi lisäpuhtia kirjoittaa jälleen :) Blogini on luultavasti aikamoinen sekametelisoppa suomalaisuutta ja elämää täällä. Mitä siitä sitten ikinä kehkeytyykään? ;)
Oikein mahtavaa tätä vuotta sinullekin!