2014-06-05

Englannin polut

Jos jotain Suomesta kaipaan ihmisten lisäksi niin luontoa. Samaa kaipaan myös Japanista. Suomen metsien läheisyys on jotain, jota on oppinut arvostamaan vasta kun matkaa metsään ja hiljaisuuteen on joutunut tekemään parin tunnin verran. Englannissa taas asuinseutumme on niin tasaista, että kummasti vuoret ja mäet ovat alkaneet tuntumaan arvokkailta maiseman rikastuttajilta. Mutta täytyy sanoa, että kiitollinen pitää olla englantilaisille maanviljelijöille ja maanomistajille, jotka sallivat ihmisten tulla ja kävellä pellonpientareita pitkin. 


Siellä täällä Englannin teiden varsilla näkyy vihreitä kylttejä tekstillä "Public Footpath" tai muuta vastaavaa. Ja siitä alkaa polku, jota pitkin voi huoletta kulkea. Pitää vaan muistaa sulkea mahdolliset portit takanaan, koska aika usein nämä reitit kulkevat laidunmaiden läpi. Sen lisäksi, että näitä polkuja pitkin kulkemalla pystyy välttämään liikenteenmelun saa hymyn huulille seuratessaan lampaiden ja lehmien rauhallista eloa.Toki aina on hyvä pitää mielessä, että ne eivät läheskään aina ole oikoreittejä ja itselläni ainakaan on hyvin harvoin aavistusta mihin se polku lopulta päättyy eli kuten aina reissuissa on mukana hyvä olla rento ja avoin mieli ja vähän ekstra aikaa. Saa ainakin hetkeksi tunteen, että kaupungin pöly on karistettu taakse ja luonto on käsinkosketeltavan lähellä.

Instagram Travel Thursday on joka torstai vietettävä sosiaalisen median tempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Alkunsa tempaus on saanut skimbacon perustajan Katja Presnalin ja hänen tiiminsä ajatuksesta jakaa kokemuksia ja ideoita mm.matkustuksen tiimoilta instagramin avulla. Suomeksi tätä virallisesti järjestävät  Destination unknownKaukokaipuu ja Running with wild horses. Ohjeet löydät täältä.

3 kommenttia:

Satu VW / Destination Unknown kirjoitti...

Tässähän alkaa tällä viikolla tulla Englanti-ikävä kun lukee näitä IGTT postauksia! :) Devonin nummilla ei tosin voi puhua tasaisuudesta, siellä on ihanan kumpuilevat maisemat. Vaikka kovin kauniilta tuollakin näyttää tasaisuudesta huolimatta!

Maarit Johanna kirjoitti...

Olenpa itse haikaillut kerran jos toisenkin englantilaisille nummille juoksentelemaan! Kuvat on juuri sellaisia kuin maisemat mielikuvissa. Omassa blogssani olen keskittynyt juurikin metsäisiin patikkaretkiin :)

Uusi Aamu kirjoitti...

Satu,
Devonin suunnalla en ole vielä käynytkään, vaikka kuvista päätellen siellä vasta sielu todella lepäisi.

Maarit Johanna,
Metsäretkiä kaipaan niin kovasti Suomesta. Pitäisi vain vähän aktivoitua aina Suomessa käydessä ollessaan, mutta aika tuntuu menevän ystävien ja sukulaisten parissa. Ehkä ensi kerralla ryhdistäydyn :)