2014-02-27

Opas Japaniin

Jos matkaan Japaniin ja haluaisit saada esimerkiksi yhden päivän opaskierroksen jollain teemalla -teema voi olla mikä vain, toiset haluavat kiertää ja kuulla historiasta, toiset puutarhoista, teepaikoista...Tai jos kaipaat paikallista apua liikkumiseen tai varauksien tekemiseen, niin turistiopasystäväni on oiva tähän. Voin suositella, koska olen yhden päivän kiertänyt hänen seuranaan Tokiossa. Päivä alkoi kalamarketilla, jatkui kalaisella, herkullisella lounaalla, nähtiin japanilaista puutarhaa ja nautittiin teetä, käytiin temppelillä ja vielä illallisella. Ja vaikka tietoa on netti ja kirjat pullollaan niin on se vain kiva kun on joku, jolta kysyä, joka suunnittelee aikataulut ja liikkumiset, varaa ravintolat ja antaa vielä suositukset. Itse ei tarvitse kuin seurata ja ottaa valokuvia, niin ja nauttia. Ja kuulin vielä, että hän on auttanut jotakuta myös varaamalla yöpymispaikan paikasta x, kun joku oli yhtäkkiä keksinyt, että sinne olisi kiva päästä käymään lomansa aikana. Japanissa yhä edelleen on paikkoja, joihin ei voi tehdä nettivarausta ja sähköpostia jos lähettää niin pitäisi osata japania. Siihenkin siis hän on oiva apu. Hän osaa sujuvasti englantia ja myös suomeksi olen hänen kanssaan keskustellut. Itseasiassa häneltä saa niin paljon suosituksia uusiin kahviloihin ja ravintoloihin, etten malta odottaa seuraavaa matkaa sinne. Listaa on jo aloitettu...



 When you travel to Japan and you need anykind of help, contact my friend who is a tourist guide.
She can quide you for a day where ever you want to go and what ever you want to see. I spent one day with her seeing a fish market, Japanese garden, temples and eating tasty food and hearing lots of the information I didn't know even though I had lived in Tokyo for quite sometime. And it was relaxing because you didn't have to think where to go next, how to go and if you need a reservation. It was all done and decided. I could only enjoy and take plenty of photos. Actually I have got so many recommendations that I can't wait to get back there and start to explore those cafes and places. I have already started to list....

Instagram Travel Thursday on lähtenyt skimbacon perustajan Katja Presnalin ja hänen tiiminsä ajatuksesta jakaa kokemuksia ja ideoita mm.matkustuksen tiimoilta instagramin avulla.

Suomeksi tätä virallisesti järjestävät  Destination unknownKaukokaipuu ja Running with wild horses. Osaa voi ottaa kuka tahansa. Ohjeet löydät täältä.

3 kommenttia:

Veera Bianca kirjoitti...

Kiitos vinkistä, saatan tarttua siihen kun toukokuussa lähden tokioon :)

Unknown kirjoitti...

minäkin kiitän vinkistä!

Satu VW / Destination Unknown kirjoitti...

Oppaan mukana saa kyllä kaupungista kuin kaupungista enemmän irti, olen kotoisasti Helsingissä ja Oslossa todennut saman!