2013-05-23

Kun ei haluttanut palata...

Päästessäni vihdoin lentokentälle ja aamupalan kimppuun alkoi toden teolla iskostumaan tajuntaan, että totta se on. Muutaman tunnin kuluttua lasken jalkani ensi kertaa elämässäni Italian maaperälle. Olin niin innoissani ja näin silmissäni vain aurinkoa, oliiveja, pastaa, pitsaa...


Ja voi kunpa olisin tiennyt millaiseen paikkaan olin matkalla, illainen paratiisi minua odottaakaan ja kuinka hienoja ihmisiä tulenkaan tapaamaan. Toisaalta hyvähän se on, etten tienny niin olin vain koko ajan positiivisesti yllättynyt.


Paikka oli lähellä Garda-järveä, mutta kuitenkin sen verran kaukana, että mielen oli mahdollista hiljentyä. Oli hiljaista ja rauhallista. Tiesittekös muuten, ettei bussiaikatauluja oikeastaan tarvitse kenenkään tietää ja jos joku tietää niin ne saa ajella ihan oman mielen mukaan silti. Onneksi aurinko paistoi ja ympärillä oli vain ystävällisiä ihmisiä....yhteistä kieltä meillä ei myöskään ollut.


Onneksi on viittomat ja elekieli ja lämmin sydän ja onnellinen hymy.


En ole koskaan oikeastaan ajatellut millaista olisi oikeastu asua Italiassa. Ja nytkin ihastuin vain perinpohjin ja italialaiselle huonetoverillekin kehuin maata, kehuin ihmisiä, kehuin ruokaa...kehuin siis kaikkea, mitä vaan voi. Ja arvatkaa mitä hän vastasi, kolmen lapsen äitinä. Hän toivoo, että lapset lähtevät opiskelemaan vaikka Saksaan, mutta joka tapauksessa pois Italiasta, koska Italiassa ei ole tulevaisuutta. Kukaan ei ole valmis muuttamaan mitään ja vaikka halua olisikin ei ole keinoja.


Olin ymmyrkäisenä, koska itse olin jo haaveissani siellä kasvattamassa maailman parhaita oliiveja tuottavia oliivipuita ja täten siis tuottamassa myös maailman parasta oliiviöljyä. Hmm...pitänee vähän laittaa suunnitelmia uusiksi.


Mielestäni yhä Italiassa olisi kiva jos ei asua ympärivuotisesti niin ainakin osan vuodesta. Koska luonto on uskomattoman kaunis. Ruoka on mahdottoman hyvää, ihmiset valtavan ystävällisiä ja tunnelma todella ihana. Italia, veit sydämeni. 


Auringonlaskuja kaihoisasti kaivaten palasin harmaaseen Englantiin. Hitaasti purin reppuni, monta uutta ajatusta mielellä, uutta haavetta, uutta oppia. En malta odottaa, että pääsen pakkaamaan jälleen reppuni ja nousemaan koneeseen. 


Ei kommentteja: